Riba-roja reparteix 8.441 euros per a la cistella de la compra dels celíacs

celiacos

L’Ajuntament ha aprovat 18 sol·licituds rebudes

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha adjudicat 8.441 euros en ajudes i subvencions econòmiques públiques destinades a les persones de la localitat que pateixen problemes de celiaquia produïda per la seua intolerància al gluten la proteïna del qual es troba en el blat, l’ordi i el ségol. En total, el consistori ha aprovat 18 sol·licituds rebudes.

Les bases reguladores d’aquestes ajudes econòmiques de Riba-roja de Túria estableixen una sèrie de condicions i obligacions que han de complir les persones interessades en aquesta mena de concessions destinades al finançament dels aliments elaborats, tractats o preparats per a respondre, correctament, a les necessitats particulars de les persones diagnosticades, mitjançant el corresponent certificat mèdic, amb aquesta patologia.

El termini per a la presentació de les sol·licituds de les persones interessades en les ajudes econòmiques ha conclòs amb les 18 peticions aprovades per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria amb una sèrie de quantitats econòmiques que oscil·len entre els 1.146 i els 25’54 euros, en funció dels productes i els aliments adquirits i justificats pels interessats, d’acord amb els requisits continguts en les bases reguladores.

diagnosticada de celiaquia, mentre que en el cas de les persones menors o incapacitades legalment serà el seu representant, hauran d’estar empadronats durant l’exercici de 2022 a Riba-roja, no incórrer en cap circumstància que ho impedisca segons el detall de la llei general de subvencions, haver presentat la sol·licitud i la documentació en el termini previst i, finalment, estar al corrent de les obligacions tributàries i les corresponents a la Seguretat Social.

L’obtenció les ajudes es regeix per una sèrie de requisits que les persones beneficiàries hauran de complir, com la necessitat d’estar Les bases reguladores per a la concessió de les ajudes d’aquesta patologia estableixen la finalitat de finançar la compra d’aliments elaborats, tractats o preparats per a respondre a les necessitats particulars de persones amb un diagnòstic mèdic de celiaquia i, d’aquesta manera, ajudar en la minoració del cost econòmic afegit que suposa la malaltia per als afectats. Amb aquesta subvenció econòmica, els beneficiaris tindran major capacitat adquisitiva.

L’alcalde Robert Raga ha afirmat que aquestes ajudes “són molt importants perquè les persones que pateixen la celiaquia puguen minorar les seues despeses econòmiques destinades a l’adquisició dels productes i els aliments; per això, des de l’equip de govern som conscients que la compra habitual de les persones celíaques augmenta considerablement, fins al punt que any rere any incrementem la partida pressupostària”.
Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà