María Teresa Martínez guanya els premis LiteraTúria

70 escriptors d’àmbit nacional han participat en la quarta edició

La Sala Noble del Castell de Riba-roja ha acollir l lliurament de premis de la IV edició dels premis LiteraTúria, un certamen que té com a objectiu impulsar la literatura tant en valencià com en castellà, i fomentar la creativitat literària en Riba-roja. Aquest projecte cultural ha recollit en aquesta edició més de 70 obres de participants provinents de tot el territori nacional.

El primer premi del relat adult va recaure en María Teresa Martínez Lloret amb l’obra “La Flor de Set Colors”. En la mateixa categoria i van quedar finalistes María José Gorostidi amb l’obra ‘Azul’ i José Manuel García Durán amb l’obra “El Mar Que Llevamos Dentro”.

En la categoria de Relat Juvenil, el premi va ser per a Lucía Cárdenas amb la seua obra”Sin Identidad” i Adrián Navarro, amb la “La Lluita del Continent Mitjà”, finalista.

En la categoria de Poesia, Albert García Elena ha obtingut el primer premi en la categoria Adulta amb la seua obra “Qui dia passa”. I com a finalistes Manuel Luque i Francisco Sacristan, per les seues creacions  “Niños de la Guerra” y “Tiempos de Infancia”, respectivament.

En contes infantils en valencià, María Carmen Molina ha obtingut el Primer Premi amb la seua obra ‘Els prínceps que no volien der prínceps”. Quedant com a finalistes, Josep Bernat Santacreu Baidal amb “*Behofarem el Gegant Bo” i Javier Samper Madrigal amb la seua obra “La Botiga d’Andròmines de la Senyora Potts”.

Al lliurament de premis van assistir membres del jurat, com el vicedegà de la UV, Miguel Angel Oltra, doctora en Filologia, Inma Navarro, l’actor i director teatral, Carlos López i l’escriptora local, Clara Llorca. Un jurat d’alt nivell que es completava amb l’escriptora, Mila Martínez, i l’editor i director de la Fira del Llibre de València, Manolo Gil.

El regidor de Cultura, José Manuel Vila, ressalta el certamen com “una plataforma per a l’expressió creativa i les arts literàries en valencià i castellà, fent d’ell un projecte cultural consolidat i en el qual continuarem treballant per a continuar creixent”. L’edil ha traslladat l’enhorabona als guanyadors i ha agraït la participació en el certamen.

L’acte del lliurament de premis, va comptar amb l’actuació de l’alumnat del Conservatori de Riba-roja, Noah de la Penya, Daniel García Monleón, Marc Guillem Porter, Lorena Mata, Gonzálo Mora i Alexandra Navarrete. A més, també es va presentar el llibre “Antologia” de l’escriptor local Antonio Vicente Arrué dins del cicle anual de presentacions de llibres d’autors locals Literatúria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà