La Diputació inaugura la ‘Plaça del Nadal’ amb espectacles, música i tallers

Dipu Nadal

Municipis ofereixen productes de proximitat, artesania, degustacions de dolç i salat, vins i licors

La Diputació de València ha inaugurat aquest dissabte el seu tradicional ‘Plaça del Nadal’, que acollirà fins al 5 de gener nombroses activitats destinades al públic familiar, a més de promoció i venda de productes de proximitat, artesania i degustacions, i informació turística dels municipis i mancomunitats participants.

Un any més, la cèntrica plaça Manises, on se situa la seu de la corporació provincial, es ‘vist de Nadal’ amb decoració, llocs tradicionals, efectes de llum i so, música, tallers, titelles, espectacles de màgia, contacontes i exhibicions esportives, entre altres.

El president de la Diputació valenciana, Vicent Mompó, ha inaugurat hui aquesta proposta amb un acte d’encesa de llums que ha estat amenitzat pel cor de Gandia i la banda de música de Benissanó, segons ha informat la corporació.

Mompó ha expressat el seu desig que els valencians de tota la província s’acosten a aquesta plaça a “viure un Nadal molt valencià, on es podrà gaudir de la música de les nostres bandes i de diferents productes dels nostres pobles i comarques”.

En eixe sentit, ha reivindicat “la qualitat dels productes valencians”, perquè “la millor manera de celebrar aquestes festes és amb el nostre cava, amb els nostres torrons i els nostres dolços més típics”, i ha afirmat que des de la Diputació sempre es defensarà ” el nostre”, i així ho demostra la institució amb aquesta “plaça que acostarà el millor de la nostra província al centre de la ciutat”.

Les comarques de tota la província seran presents en la Plaça del Nadal amb la participació, cada dia, d’un territori diferent. D’aquesta manera, diverses casetes de fusta es convertiran en “el gran aparador turístic del Nadal” valencià amb mostra, promoció i venda de productes de proximitat, artesania, degustacions de dolç i salat, vins i licors, “a més d’informació turística dels municipis i mancomunitats participants”, segons ha detallat.

En aquesta ocasió, són els municipis d’Alboraia, Meliana, Sagunt, Alpuente, Xàtiva, Yàtova, Gandia i Cullera, i les mancomunitats de La Valldigna, Rincón de Ademuz, Canal de Navarrés, Tierra Bobal, La Serranía, Alto Túria y La Costera-Canal els que participen en l’esdeveniment nadalenc de la Diputació.

Tots els dies, excepte els dies 1 i 5 de gener, en els quals només hi haurà horari vespertí, la Plaça de Nadal obrirà a les 10.30 i tancarà a les 14.30 hores. Així mateix, a les vesprades, a excepció dels dies 24 i 31, es realitzaran activitats entre les 17 i les 21 hores.

Una de les grans atraccions per als més xicotets és la ludoteca infantil, en la qual podran participar en els diferents tallers de pintura, manualitats i altres jocs, i que estarà oberta entre les 11 i la 13.30 i entre les 17.30 i les 20 hores, segons ha informat la Diputació de València.

En aquesta plaça festiva destaca l’escenari, on actuaran les companyies valencianes que oferiran els seus espectacles amb temàtica nadalenca en horari de matí i vesprada.

Concerts musicals, espectacles de dansa, balls infantils, contacontes, titelles i màgia són la base d’una programació que inclou activitats especials com les exhibicions de pilota valenciana els dies 3 i 4 de gener a les 11 hores, un entrenament a càrrec d’entrenadors de l’Acadèmia del València CF el 3 de gener de 17.30 a 19.30 hores o un joc per a conéixer als personatges històrics dels Borja.

L’espai també acollirà l’oficina dels Reis Mags d’Orient, en un dels patis de la corporació provincial, en la qual els emissaris reals “segellaran les cartes que els xiquets entreguen amb els seus somnis per a la màgica matinada del 6 de gener”.

L’oficina real estarà oberta del 27 al 5 de gener, en horari de 10.30 a 14.30 i de 17 a 21 hores, excepte els dies 24 i 31 de desembre i el 5 de gener, en els quals l’horari serà únicament de demà.

Totes les activitats programades en la Plaça del Nadal, coordinades per l’àrea de Turisme i Presidència de la Diputació, seran gratuïtes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà