Riba-roja acorda amb els festers promoure la participació de dones en l’organització de Fadrins

Fadrins Ribarroja

En la junta directiva i els grups de joves organitzadors no hi havia presència de dones

L’Ajuntament de Riba-roja ha acordat amb les Associacions de Fadrins 2023, 2024, 2025 i 2026, promoure la participació activa de les dones en l’organització dels festejos juvenils.

Durant molts anys fins ara, en la junta directiva i els grups de joves organitzadors de Fadrins, cadascun en la seua quinta, no hi havia presència de dones. Per això, des de l’Ajuntament a través de l’àrea d’Igualtat s’ha impulsat l’acord per a promoure la participació de dones en l’organització d’un dels festejos més importants del municipi dirigit a la joventut.

S’han dut a terme diferents reunions per a explicar l’objectiu d’este acord, que no és un altre que impulsar campanyes que faciliten a les dones joves interessades a unir-se a l’associació amb tota la informació necessària, assegurant així que la igualtat d’oportunitats siga una realitat, en concordança amb els plans d’igualtat del municipi i la legislació vigent, com la Llei 3/2007 de 22 de març que recolza el principi d’igualtat de dones i homes.

Finalment, s’ha formalitzat l’acord amb la signatura del mateix per part de l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, la regidora d’Igualtat, Raquel Pamblanco, i els presidents de Fadrins 2023, 2024, 2025 i 2026.

En l’acte de la signatura també van ser presents el regidor de Festes, Alfredo Pla, el regidor de Joventut, David Barbancho i la tècnica d’Igualtat, Verónica Blanco.

En esta declaració conjunta, els membres de les associacions de Fadrins, es comprometen a promoure la participació activa de les dones defensant la inclusió de dones en rols organitzatius i de lideratge. L’acord també conté el compromís per part de Fadrins de col·laborar i participar en els Punts Violeta en els esdeveniments festius, espais destinats a garantir un entorn segur i lliure de violència de gènere durant les festivitats.

D’altra banda el document conté el compromís de mantindre i revisar periòdicament el reglament intern, assegurant que el reglament de funcionament de l’associació es mantinga actualitzat i siga coherent amb els principis d’igualtat d’oportunitats.

L’àrea d’Igualtat, actuarà com a òrgan de consulta on els joves podran trobar assessorament i col·laboració en totes les qüestions rellevants per a la defensa de la igualtat de dones i homes en les festivitats organitzades per Fadrins.

“Estem molt satisfetes amb este acord, ja que amb esta iniciativa reafirmem el compromís per part de la joventut amb l’equitat de gènere i la creació d’espais inclusius per a les dones joves en la nostra comunitat. No és que existira cap norma que excloguera a les dones de l’organització de Fadrins, però creiem que és essencial crear accions per a promoure la igualtat de gènere real també en esta àrea festiva que per a la joventut és molt significativa. Continuarem treballant perquè la joventut compte amb l’Ajuntament com un aliat per a construir una societat més justa i igualitària”, apunta la regidora d’Igualtat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà