El desdoblament de la CV-370 Manises-Riba-roja estarà acabat en 18 mesos

carretera Ribarroja

La Diputació de València executa l’obra de 12,5 milions

El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha visitat este matí les obres de la quarta i última fase del projecte Via parc del Túria . Manises- Riba-roja, la qual consistix en el desdoblament del tram de la carretera CV-370 que transcorre entre Manises i Riba-roja que presenta una alta accidentalitat.

A més, el desdoblament de la calçada permetrà descongestionar el trànsit d’una carretera que registra una mitjana de pas superior als 21.000 vehicles diaris.

El pressupostde l’última fase, que té un termin d’execució de 18 mesos, ascendix als 12,5 milionsd’euros.

Els treballs de la quarta fase consistiran en la duplicació de la calçada amb control total d’accessos, segregant el trànsit veïnal i el de pas mitjan çantvies de servici. Així, per a l’accés a les urbanitzacions Montemayor, el Collado i la Presa, es preveul’execució de dos glorietes unides mitjançant una nova estructura baix la qualdiscorrerà el tronc principal de la via.

La millora de la seguretat viària es veurà reforçada amb la construcció d’una via ciclopeatonal, que suposarà la continuació del tram ja executat de les tres primeres fases. També se preveuen actuacions de restauració paisatgístiques amb plantació d’arbres i arbustos, aixícom la instal·lació de pantalles acústiques i l’execució de passos de fauna.

Les obres es completen amb l’execució d’obres de drenatge i urbanització, reubicació de les parades del servicid’autobusos, xarxesd’enllumenat, senyalització, instal·lació de sistemes de contenció i reposició de servicis afectats, com és el cas del desviament a la conducció d’aigua potable.

Acompanyat per la vicepresidenta segona i diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, el president Mompó ha indicat que “la culminació d’este projecte suposa una de les intervencions de major importància en la xarxa provincial de carreteres en els últims anys, per l’impacte que tindrà en la ciutadania”.

En este sentit, Mompó assenyala que “esta quarta i última fase de la intervenció permetrà millorar la seguretat d’una carretera que presentava un alt índex d’accidentalitat, al mateix temps que  descongestiona el trànsit d’una via que és transitada diàriament per milers de persones procedents, no sols de Manises i Riba-roja, sinó de l’entorn l’àrea metropolitana de la ciutat de València, per l’accés que atorga a zones de moltaactivitat industrial i comercial”.

Reme Mazzolari, explica que “a més de les millores en la seguretat, que és l’element més rellevant, la nova via facilitarà l’accés al sveïns de les zones residencials, i promourà també la mobilitat sostenible amb l’execució d’una via ciclopeatonal, la qual enllaçarà amb els trams ja construïts en les anteriors fases de la intervenció”.

A la visita també han assistit els alcaldes de Manises, Javier Mansilla, i Riba-roja, Robert Raga.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà