Carmen Alborch i Almudena Grandes ja tenen espais propis a l’Eliana

almudenagrandes

El ple aprovar una moció de suport per a declarar l’Any Estellés i en defensa del 8 de març

El ple de l’Ajuntament de l’Eliana celebrat ahir va aprovar per unanimitat que la sala polivalent del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes (CMFPA) de l’Eliana, passe a dir-se ‘Espai Carmen Alborch’.

L’escriptora, política i senadora valenciana compromesa amb la societat i la cultura i que va participar en molts esdeveniments organitzs a la localitat tindrà el seu propi espai a l’Eliana.

En aquest mateix punt, es va aprovar també que la sala Nou Espai del Centre Sociocultural porte a partir d’ara el nom d’’Espai Almudena Grandes’. L’escriptora, columnista i contertuliana va rebre també el Premi de les Lletres Vila de l’Eliana l’any 2018.

De la mateixa forma, es va acordar que un carrer dels nous desenvolupaments urbanístics del municipi porte el nom del professor Manuel Broseta, assassinat per ETA en 1992.

Durant la sessió també es va aprovar una moció conjunta del PSPV, Compromís i PP per a defendre el 8 de març i la igualtat de les dones. “Lamentem que per primera vegada en la història d’aquest ajuntament, el 8 de març no estiga recolzat per una Declaració Institucional perquè VOX s’aferra a la seua lluita per la invisibilització de les dones”, va explicar l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent.

La cita va servir també per a aprovar amb el suport del PSPV, Compromís i el PP la moció que proclama l’any 2024 com a “Any Estellés a l’Eliana”, un projecte que se suma a la iniciativa secundada per més de 50 municipis de tota la Comunitat Valenciana i les tres universitats públiques dins de la proposta “Estellés al pobles”.

A més, més de 20 associacions culturals i educatives del municipi també participaran de la programació conjunta en homenatge a aquest escriptor i periodista valencià com a mostra de defensa de la nostra cultura, les nostres tradicions i la nostra llengua.

En canvi, no va tirar avant una proposta del PP en la qual proposaven millorar la seguretat en l’avinguda de les Corts Valencianes. L’equip de govern va votar en contra per considerar-la inapropiada i no ajustar-se a la normativa vigent.

El plenari va fer una felicitació pública per als agents de la Policia Local pels 25 anys de servei de Francisco Mares Mares i per Alejandro Periáñez, Guillermo García i Verónica Vicent que varen evitar un segrest.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà