Riba-roja acull el PianoFest en el centre històric

L’Ajuntament instal·larà cinc escenaris amb pianos a l’entorn del Castell per a acollir a 150 participants

Després de l’èxit de les anteriors edicions, l’Ajuntament de Riba-roja i el departament de Piano del Conservatori Professional Municipal de Música han organitzat per a aquest dissabte 25 de maig la tercera edició de Pianofest.

L’activitat donarà principi a les 10 hores i està dirigida, especialment, a l’alumnat del Conservatori que cursa les assignatures de piano o piano complementari. No obstant això, PianoFest es va concebre com una activitat lúdica i divulgativa realitzada a l’aire lliure, oberta a la participació de qualsevol persona que tinga inquietuds musicals i abellisca tocar el piano.

En l’entorn del Castell de Riba‐roja, situat al carrer Cisterna, se situaran tres escenaris amb pianos de cua per a concerts i conferències, un Street Piano (zona d’interpretació lliure per al públic en general) i un cinqué escenari amb un piano digital per a l’alumnat. Paral·lelament, a la Sala noble del Castell s’oferiran concerts a càrrec de l’alumnat del Conservatori i d’altres centres convidats, així com pels guanyadors del Concurs de Piano Joves Valors Valencians de 2023.

Els participants estaran organitzats en diferents grups, amb itineraris i horaris diferenciats, per a actuar en els recitals o concerts, assistir a les conferències o tocar en el Street Piano. A més, durant la jornada matinal, tant participants, com a familiars o amics podran combinar l’activitat musical amb la visita de les exposicions del Vaig moldre, l’ECA Espai d’Art Contemporani Es castell o les sales del Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i del Museu de Ceràmica del Castell (MUCA), quan no s’estiguen realitzant concerts a la Sala. A més, com a atractiu per al públic participant i visitant, l’Associació de Bunyoleras de Riba‐roja oferirà degustacions dels seus tradicionals bunyols i xocolate.

PianoFest ha triat per al seu festival, Pianos YAMAHA, que posarà a la disposició de l’alumnat la seua interessant gamma de pianos; un acústic, que permet connectar el so tradicional, el toc i l’elegància al món de l’electrònica digital, un híbrid, que ofereix tots els avantatges d’un instrument digital, i disposa de l’acció de teclat real d’un piano acústic vertical, un TransAcoustic i un artesà, amb un so pur i envolupant que captivarà als assistents a la sala.

A les 13.30 hores, al pati del Castell i com a clausura del festival tindrà un sorteig d’un teclat digital Yamaha entre tots els participants.

“Aquesta iniciativa pretén revindicar el valor cultural de la música convertint el centre històric de Riba-roja en una gran sala de concerts a l’aire lliure, en la qual els estudiants compartisquen un espai comú i puguen desenvolupar el seu potencial i capacitat concertística”, assegura la regidora d’Educació, Eva Lara.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà