Riba-roja invertix mig milió d’euros en el Parc Logístic i en el sector industrial 12 i Bassa

poligono ribarroja

L’ajuntament destinarà les ajudes en actuacions municipals per a dotar-los de millors condicions

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria invertirà més de mig milió d’euros en l’adequació de dos dels nuclis industrials del municipi, a través de les subvencions econòmiques concedides per l’IVACE, dependent de la Conselleria d’Innovació, en el marc de la millora i modernització d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana. Un programa d’inversions en el qual es contempla la dotació d’infraestructures i servicis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

El muntant econòmic concedit ha sigut destinat a les zones del Parc Logístic de València (PLV) constituïda amb EGM, en la qual actualment s’estan realitzant actuacions d’asfaltat i al Sector 12 i Bassa, les actuacions del qual es licitaran pròximament amb un import total de 563.185 euros.

En este últim es duran a terme actuacions en carrer Mallorca encreuament amb carrer Ponent. Tal com ve desenvolupant des de fa diversos anys l’Ajuntament, s’ampliaran i regular noves zones d’estacionament. Estes actuacions, estan permetent una major fluïdesa en la circulació del trànsit, crucial en estos polígons industrials dedicats majoritàriament a l’activitat logística.

Respecte al PLV, que s’estén sobre una gran superfície més d’un milió de m2, amb una ocupació pròxima al 100% (97,97%), es tracta d’una de les zones amb major creixement per la implantació d’empreses, que com a conseqüència han provocat un increment del trànsit intens de camions i turismes.

Així mateix, la naturalesa logística d’esta àrea industrial amb apilament de contenidors, fa que siga predominant la circulació de vehicles pesants. Per això, s’està executant el reasfaltat de les vies principals: Ronda Port de València, Avinguda Port de Castelló, Avinguda Port d’Alacant i Avinguda del Port de Sagunt.

La resta d’actuacions respon a la creació i adequació de marquesines per a les parades d’autobús dins del polígon industrial o en un radi de 300 metres des d’algun dels accessos al polígon. Paral·lelament, s’instal·larà una zona habilitada amb equipament esportiu biosaludables/calistenia per als usuaris del polígon i es ressaltarà la senyalística horitzontal de trànsit en la pràctica totalitat de vials. El cost d’estes actuacions serà de 427.698,70 euros.

“S’ha fet un important treball tècnic de diagnosi de necessitats en l’àrea industrial. I agraïm enormement la coordinació amb el sector empresarial per a delimitar les inversions a aquelles actuacions més demandades “, assegura Teresa Pozuelo, regidor d’Àrees Industrials.

Inversions

Durant els últims anys s’han executat diverses obres de millora i modernització per part de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, especialment amb les ajudes econòmiques rebudes per l’Ivace, amb un valor global de 5,9 milions d’euros.

De fet, entre els anys 2018 i 2019 es van executar obres i projectes per valor de 1,8 milions d’euros, als quals s’afig un milió d’euros més corresponents a l’exercici de 2021. En concret, en Riba-roja es van destinar 836.873,97 euros en l’anualitat de 2018 i 1.022.836,90 € euros durant l’exercici 2019 per a la millora dels polígons industrials Oliveral, By-Pass, Entrevies, Sector 12, Bassa, Sector 13, Masia Sant Antoni de Poyo, Casanova i Sector 14.

Després de l’aturada del Covid, en 2022 es van destinar 1,5 milions d’euros per a millorar nou polígons industrials de Riba-roja de Túria. A això se sumen els més de quatre milions d’euros amb fons municipals exclusivament per als polígons industrials i un manteniment anual d’altres 500.000 euros, que s’executa anualment des de l’any 2017.

Estes actuacions, subvencionades per l’Ivace al 100%, han permés estos anys millorar notablement les àrees industrials de Riba-roja, amb la instal·lació d’un sistema de vigilància amb circuit tancat connectat a la Policia Local, la millora de la imatge de les zones verdes i de l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica i/o energies renovables.

Així mateix, s’han habilitat nous aparcaments i/o viaris i s’ha millorat la senyalització dels carrers i de trànsit dels polígons industrials del municipi.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha subratllat “el compromís de l’equip de govern en la millora de la competitivitat de l’àrea industrial de Riba-roja de Túria és indiscutible, un dels pols industrials més ben posicionats a la Comunitat Valenciana, en la qual hem invertit des de 2015 prop de 10 milions d’euros”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà