L’Ajuntament demana a Educació més personal administratiu als col·legis

La proposta de Compromís ix amb per unanimitat del plenari de Riba-roja de Túria

El plenari de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de Compromís per instar la Conselleria d’Educació a augmentar el personal destinat a les tasques administratives dels col·legis i centres educatius d’infantil i primària del terme municipal. La moció recull que es tracten de mancances que els centres públics patixen des de fa temps.

El text de la moció aprovada recorda que històricament “els centres escolars públics de primària no han estat dotats amb el personal específic dedicat a tasques administratives”, per la qual cosa els equips directius dels col·legis formats per personal docent “hagen de dur endavant les gestions administratives en detriment de la seua dedicació a tasques concretes de planificació i control de la tasca pedagògica del centre”.

La proposta subratlla que durant el curs 2016-2017 s’ha dotat amb personal administratiu els centres educatius amb tres o més línies, en el cas, però, de Riba-roja “entre tots els centres sumen sis línies tot i que cap d’ells és de tres línies, encara que algun d’elles tenen part d’eixa tercera línia en funcionament per necessitats de matrícula”.

La moció considera que és important que la Conselleria d’Educació “explore solucions a la situació que viuen els centres educatius de Riba-roja i d’altres localitats i que dote de personal administratius els col·legis  tot i que el personal puga ser-ne compartit per centres pròximament, perquè sempre serà millor compartir els personal administratiu que no tenir-ne”.   
    
La moció de Compromís va ser aprovada pel PSPV i EU -membres de l’equip de govern- i per Ciudadanos i Riba-roja Pot.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà