Detinguda a Sant Antoni de Benaixeve una dona d’una trama polonesa que va defraudar 84 milions

policía

Estava amagada en un habitatge des de fa mesos

La Policia Nacional ha detingut a Sant Antoni de Benaixeve a una dona sobre la qual hi havia una ordre europea de detenció cursada a Polònia per estafa, blanqueig de capitals i pertinença a una organització criminal, trama que hauria defraudat 84 milions d’euros en aqueix país.

La detinguda, de 31 anys i origen polonés, estava amagada a l’interior d’un habitatge que no abandonava des de fa diversos mesos, segons han informat aquest dissabte fonts policials.

La investigació es va iniciar el mes de març passat, després de detectar-se la presència d’una dona a la província de València amb una ordre europea de detenció i lliurament instat per les autoritats judicials de Polònia per la seua presumpta participació en diversos delictes econòmics.

Pel que sembla, en conéixer que la Policia estava després d’ella, la sospitosa es va amagar en un domicili situat en la localitat valenciana de Sant Antoni de Benaixeve per a evitar qualsevol actuació, per la qual cosa es van establir vigilàncies policials.
Durant el dispositiu, els agents van comprovar que la dona va adoptar diverses mesures de seguretat per a fugir ràpidament a través de diferents habitatges, per a això hauria afluixat els caragols de les tanques metàl·liques que unien les parcel·les.

Els investigadors van sol·licitar un manament d’entrada al Jutjat d’Instrucció de Paterna, que va culminar de matinada amb la detenció de la sospitosa mitjançant un dispositiu d’assalt realitzat pel Grup de Crim Organitzat (UDYCO) de la Prefectura Superior de Policia de València i executat pel Grup d’Operacions Especials (GOES).

Les autoritats judicials poloneses investiguen a la dona per presumptament participar en un entramat criminal al costat d’altres persones amb l’objectiu de defraudar a la hisenda pública del seu país, mitjançant l’aportació de dades falses en diferents declaracions d’impostos.

L’import del defraudat ascendeix a 84 milions d’euros i la detinguda ha sigut posada a disposició judicial per al seu posterior lliurament a les autoritats poloneses, segons aquestes fonts.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà