Guanyem signa un acord “progressista” amb la nova alcaldessa en Sant Antoni per als 100 primers dies

El compromís servirà perquè els regidors voten la proposta d’organització

El grup municipal Guanyem SAB- Compromís, Plataforma i Podemos- ha signat minuts abans del ple d’organització que se celebra aquesta vesprada des de les set de la vesprada a l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve amb la nova alcaldessa d’UCIN, Eva Tejedor, un acord “de tall progressista i d’enfortiment democràtic” perquè siguen portats avant durant els primers 100 dies de govern.

El compromís assumit per Teixidor servirà perquè els regidors de Guanyem donen el seu vistiplau a la proposta d’organització municipal elevada per la nova alcaldessa al plenari.

Els huit punts de l’acord promogut per la coalició són:

El pagament imminent de les subvencions i ajudes degudes a les associacions locals.

La protecció de les trinxeres, impedint qualsevol actuació que comprometa la seua conservació, recollint les recomanacions del Consell Valencià de Cultura.

L’elaboració d’una proposta de Reglament d’Organització Municipal que assegure el funcionament democràtic de l’ajuntament.

La presentació d’una proposta de Carta de Participació que incloga un mecanisme de pressupostos participatius.

L’actuació urgent per a dotar d’ombres i material escolar als dos *CEIP del poble.

La provació d’un augment de les bonificacions de l’IBI per instal·lació de plaques solars fins a 5 anys o fins a cobrir el cost de la inversió.

L’obertura d’un procés participatiu per a acordar la ubicació del nou Centre de Salut.

La presència de GuanyemSAB en representació del poble en l’EMTRE i en l’Associació de Municipis en Defensa de la Immediata.

Els regidors Pau Andrés i Amparo Ferrer sostenen en un comunicat que aquest acord no és un “xec en blanc”. Guanyem romandrà en l’oposició, en una actitud constructiva, sostenen, però adverteixen que “estarem enfronte en tot el que supose pèrdues de drets i llibertats o es perjudiquen els interessos del poble”. Així recorden que aquest és el primer pas per a permetre el correcte funcionament del govern local, “després d’anys de polarització cap als partits de l’oposició i les associacions que no combregaven amb l’ex alcalde *Santafosta i el seu equip de govern”.  

El portaveu de Guanyem SAB ha recordat que l’elecció de Teixidor com la primera dona alcaldessa de Sant Antoni de Benaixeve tenia com a principal objectiu  “establir les bases per a un procés de regeneració democràtica local, de cerca de consensos amplis, i de treball respectuós entre govern i oposició, tots els elements que lamentablement van brillar per la seua absència en els dos governs liderats per AISAB” juntament amb el PSOE i Ciutadans.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà