Vox i dos regidors del PP entren en l’equip de Govern amb el vot de Guanyem

La alcaldesa junto a los concejales del PP, Vox y Guanyem. FOTOS: PAU TINEO.

L’alcaldessa rectifica la seua proposta de la regidora col·laboradora de Vox

Ja hi ha equip de Govern a Sant Antoni de Benaixeve i en l’estaran els dos regidors de Vox i dos dels tres representants del PP. L’alcaldessa d’UCIN, Eva Tejedor, ha tirat avant la seua proposta en el ple celebrat aquesta vesprada gràcies als vots dels regidors de Guanyem *Sab, amb qui minuts abans va signar un acord “de progrés” amb huit punts a complir en els pròxims 100 dies de govern.

Malgrat aquest acord previ al suport prestat en el ple per a la conformació del nou govern d’UCIN amb els dos partits de dretes, la coalició formada per Compromís, Plataforma i Podemos, s’asseurà en l’oposició juntament amb AISAB i el tercer edil del PP.

FOTO: PAU TINEO.

No obstant això, en el repartiment de nomenaments, el portaveu de Guanyem, Pau Andrés, ha sigut designat com a representant en l’EMTRE, mentre que els llocs de la Mancomunitat Camp de Túria seran per a UCIN i el PP.

Quant als sous, la resolució recull, tal com va avançar Infotúria.com que la nova alcaldessa cobrarà 46.650 euros bruts anuals, mentre que els quatre regidors de l’equip de Govern percebran 35.000 euros.

En aquest sentit, el portaveu d’AISAB, Enrique Santafosta, ha criticat en el ple que els grups de l’oposició no tenien la resolució que anaven a sotmetre a votació.

En la sessió plenària, celebrada amb públic, s’han viscut moments de tensió, com el protagonitzat en la recta final pels regidors de Vox i el tercer edil del PP, Enrique Celda.

FOTO: PAU TINEO.

El popular ha intervingut per a explicar la seua abstenció en la votació i ha retret a Vox que isquera en les seues xarxes a desmentir la informació sobre la seua presència en l’equip de govern. En aqueix moment, el portaveu Vox, Salvador Barberá, li anomenat “ximple” i li ha llançat el document que estava llegint. Una acció imitada per la seua companya, María José Esteve.

Cel·la ha condemnat aquests comportaments “que no tenen cabuda en una societat democràtica” i ha lamentat que el portaveu de Guanyem, Pau Andrés, “haja permés que aquests dos regidors de Vox hagen entrat en el govern municipal. És el diputat provincial de Compromís que ha ficat a Vox en el govern local”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà