À Punt

Dotze restaurants competiran per vore qui fa la millor olla de carabassa

foto carabassa

El certamen du el nom del guardonat cuiner de la localitat, Vicente Granero

El dilluns 3 de desembre Serra acollirà la segona edició del Concurs Nacional Olla de Carabassa Vicente Granero-Vila de Serra. Amb este concurs que pretén recuperar el plat típic d’este municipi  enclavat al bell mig de la Calderona, 12 restaurants competiran per vore qui fa la millor olla de carabassa. El certamen du el nom del guardonat cuiner de la localitat, Vicente Granero.

La terrassa del llar del Jubilat serà l’escenari on es donen cita els participants per competir pel guardó. L’olla de carabassa és un plat de la cuina tradicional serrana i té com a principal ingredient la carabassa. Fesols, creïlles, napicol i arròs acompanyen també este plat que es pretén fomentar i donar a conéixer. Paral·lelament al concurs d’olla en carabassa també hi hauran premis per als millors postres a base de fruita de tardor.

El jurat estarà format per reconeguts professionals, crítics de cuina i una mestressa de casa coneixedora del plat. El restaurant que millor cuine l’olla serà obsequiat amb 1000 €. El segon i tercer lloc, s’endurà 500 i 300 respectivament. Els guardons de postre aniran des dels 500 € per al primer premi, fins als 300 del segon i 150 per al tercer.

El certamen, a més de promocionar el plat típic, vol convertir-se en un referent gastronòmic de primer ordre. Un esdeveniment que juntament amb la Fira de la Calderona i el Dia de la Cirera servisca per a donar a conèixer la localitat. El concurs du el nom de Vicente Granero, propietari del Restaurant Casa Granero de Serra, el cuiner més representatiu i guardonat amb què compta la localitat.

Els restaurants participants són:

Restaurant La Garrofera  de Serra

Restaurant El Racó de Meliana

Restaurant Miguel y Juani de L’Alcúdia

Restaurante Gambrinus de Siete Aguas

Restaurant Golla Gallery de València

Restaurant la Mar Salà de Cullera

Restaurant Bon Aire de El Palmar

Restaurant Chef Amadeo de la platja de Gandia

Restaurant Rossinyol de Nàquera

Restaurant Avenida 2.0 de Massamagrell

Restaurant Nazaret de Puçol

Restaurant Chaparral de Serra

 

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.