Serra crearà un banc de terres i un Consell Municipal per reactivar l’agricultura local

El projecte de participació ciutadana ha detectat la necessitat de reactivar l’agricultura i gestionar els camps abandonats

L’Ajuntament de Serra està duguent a terme un projecte de participació ciutadana encaminat a la dinamització i recuperació de l’agricultura tradicional del municipi. Es tracta d’un projecte que estuida la creació del Consell Agrari Municipal, una figura consultiva que permetrà començar amb la reactivació agrària, al igual que el banc de terres.

Durant estos últims mesos l’ajuntament ve treballant en diferents actors de la localitat enclavada al cor de la Serra Calderona per tal de recuperar l’agricultura i el territori de Serra. El consistori ha realitzat enquestes a la població, i també ha treballat amb diferents actors socials lligats a l’agricultura local en diferents focus de participació.

El projecte compta amb una subvenció de la Generalitat Valenciana de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Junt a l’estudi de creació del Consell Agrari Municipal s’està realtizant una tasca de recerca d’informació i idees amb la finalitat de recuperar l’agricultura i el paissatge tradicional. Un territori vinculat a l’agricultura i el patrimoni històric de les hortes com a ferramenta de dinamització econòmica i també del turisme.

Este segon projecte de participació ciutadana va nàixer com a conseqüència del projecte dut endavant l’any passat on es va posar en valor gran part del potencial del municipi de Serra. En ell, es va detectar la necessitat de reactivació agrícola i la gestió dels camps abandonats.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · Calle el Panser, 68 · 46183 · L'Eliana · Tel. 960 218 701

Contacta amb InfoTúria ací

Política de Privacitat i l'Avís Legal del periòdic InfoTúria
Llicència CC 3.0
Segueix-nos en
Associacio de Mitjans Digitals

anuncia't en premsa
Dóna visibilitat al teu negoci amb els distints formats de publicitat que t’oferim en el periòdic InfoTúria.

Publirreportatge digital · Publireportatge en l’edició de paper · Video publicitari · Banner digital · Anunci en l’edició de paper

Per a més informació contacta amb nosaltres amb el formulari o en els telèfons
960 218 701 – 615 335 771