La Fira de la Calderona-Dia de la Cirera ja és festa d’interés turístic autònomic

feria dela calderona

La festa se celebrarà el 4 i 5 de juny

La Fira de la Calderona-Dia de la Cirera de Serra ha estat declarada festa d’interés turístic autonòmic de la Comunitat Valenciana per la Generalitat Valenciana. El reconeixement arriba en un any en què el Dia de la Cirera compleix la seua
cinquanta edició i la Fira de la Calderona la setzena. La festa se celebrarà el 4 i 5 de juny, després de dos anys de parada com a conseqüència de la pandèmia.

El Dia de la Cirera va nàixer per promoure el producte més típic de Serra, la cirera. Un producte que ha anat perdent pes com a conseqüència de l’abandonament dels oficis tradicionals de la serra i que ha anat evolucionant per enmarcar-se dins de Fira de la Calderona que és el gran aparador de l’oferta turística, gastronòmica i comercial de la localitat de Serra, enclavada al cor de la Serra Calderona.

“Acollim la distinció amb molta alegria i il·lusió en un any en què celebrarem 50 anys de festa. La Fira de la Calderona-Dia de la Cirera és una de les millors projeccions que té Serra cap a l’exterior tant en sentit turístic com cultural. Una festa en la qual s’involucra tota la població per mostrar el millor de nosaltres”, manifesta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.

La Fira de la Calderona també vol mostrar els valors ambientals i culturals de la serra i el potencial turístic de tots els pobles que conformen el territori Calderona i que també tenen l’oportunitat d’estar presents a la fira per presentar tot els seus atractius. Tres comarques, Camp de Túria, Camp de Morvedre i Alt Palància, entre les províncies de València i Castelló, sota el paraigua del territori que conforma la Serra Calderona.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.