Les festes patronals de Serra ja són festa d’interés turístic local

Se celebren l’1 i2 d’agost en honor a Sant Josep i la Mare de Déu dels Àngels

Les Festes Patronals de Serra han estat declarades festa d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana per la Generalitat Valenciana. “Les Festes Patronals en honor a Sant Josep i la Mare de Déu dels Àngels” es celebren a Serra a principis d’agost. Unes celebracions que estan molt arrelades al municipi i que daten del segle XVII.

Les Festes Patronals en honor a Sant Josep i la Mare de Déu dels Àngels tenen com a dies grans l’1 i 2 d’agost amb les tradicionals cercaviles de clavaris i clavariesses i les processons de la nit. Els dies previs als patrons, s’organitzen diferents activitats per a tots els públics, des de revetles, activitats infantils i el tradicional sopar popular. L’acte de l’ofrena de flors a la Mare de Déu, el diumenge previ al 2 d’agost, és un dels actes més emotius i marca l’inici del calendari festiu al costat de la presentació de la Regina de les festes.

En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “És una alegria rebre este reconeixement per a les nostres Festes Patronals. Unes festes que representen la nostra manera de sentir el nostre poble i que celebrem des de fa més de tres segles.”

De fet, la confraria de la Mare de Déu dels Àngels es va fundar en 1698, encara que prèviament ja existeixen documents que acrediten la veneració a la Mare de Déu i enguany es commemora el 75 aniversari de la imatge de Sant Josep per part de la confraria de Sant Josep i la Creu, de més recent creació.

La distinció arriba després que en els últims dos anys la Generalitat ha reconegut la Fira de la Calderona-Dia de la Cirera com a festa d’interés turístic autonòmic i la festa de Sant Roc Serra com a festa d’interés turístic provincial. “Hem fet un gran treball perquè les nostres festes tingueren el distintiu que mereixen. Ens sentim molt orgullosos” manifesta l’alcaldessa, Alicia Tusón.

El reconeixement es va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i va ser notificat al consistori fa pocs dies. La declaració de les Festes Patronals en honor a Sant Josep i la Mare de Déu dels Àngels com a festa d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana serà inscrita al Registre especial de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d’interés turístic de la Comunitat Valenciana, secció primera.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà