12 restaurants competeixen per la millor olla amb carabassa de Serra

El concurs se celebrarà el 30 d’octubre

El III Concurs Nacional d’Olla amb Carabassa Vicente Granero-Vila de Serra se celebrarà el pròxim dilluns 30 d’octubre. Una competició professional que vol recuperar el plat típic d’este municipi enclavat al cor de la Calderona: l’olla amb carabassa. El certamen està dins les II jornades gastronòmiques de la carabassa: tradició i innovació i es recupera després d’uns anys de paró.

El concurs du el nom del cuiner de la localitat, Vicent Granero. Granero és tot un referent en l’àmbit gastronòmic i el xef més representatiu i guardonat amb què compta el municipi. El concurs també té la modalitat de postre de fruita de la tardor.

En paraules de l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón: “El certamen, a més de promocionar el plat típic, vol convertir-se en un referent gastronòmic de primer ordre. Un esdeveniment que juntament amb la Fira de la Calderona servisca per a donar a conèixer la localitat. Estem treballant molt per posicionar el nostre municipi com a referent turístic amb una oferta molt variada.”

Els restaurants participants es donaran cita a les 10:30 hores a la plaça de la S.M. La Primitiva per competir pel guardó. L’olla amb carabassa és un plat de la cuina tradicional serrana i té com a principal ingredient la carabassa. Fesols, creïlles, napicol i arròs acompanyen també este plat que es pretén fomentar i donar a conéixer. Paral·lelament al concurs d’olla en carabassa també hi haurà premis per als millors postres a base de fruita de tardor.

El jurat estarà format per reconeguts professionals i dos mestresses de casa coneixedores del plat. El restaurant que millor cuine l’olla serà obsequiat amb 1000 €. El segon i tercer lloc, s’endurà 500 i 300 respectivament. Els guardons per a les postres aniran des dels 500 € per al primer premi, fins als 300 del segon i 150 per al tercer.

Al certamen competiran 12 restaurants per vore qui fa la millor olla amb carabassa. Els establiments participants són: Restaurant Juan XXIII de Benifaió; els restaurants de València, Binhui food, Can Valear i Goya Gallery; Chef Amadeo, de la platja de Gandia; Bon Aire d’El Palmar; Setaygues de Siete Aguas i els restaurants de Serra La Garrofera i Chaparral.

Este concurs professional se celebra dins de les segones jornades gastronòmiques: carabassa, tradició i innovació. Una edició en la qual participen 9 empreses locals: 7 bars i restaurants i 2 comerços i que inclouen elaboracions amb la carabassa com a protagonista. La versió popular del concurs se celebrarà el pròxim 4 de novembre. A més a més, també hi ha un concurs de decoració de carabasses per a la gent més menuda.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà