L’Hospital Psiquiàtric de Bétera canvia de nom

Mompó visita el centre que es dirà Hospital de Salut Mental de Bétera

L’Hospital Psiquiàtric de Béterapassarà a denorminarse Hospital de Salut Mental de Bétera, tal com ha informat el president de la Diputació de València, Vicent Mompó, en la seua visita al centre, dependent de la institución provincial, remarcant el seu compromís amb reforçar el treball de la corporació en matèria de salut mental.

“El canvi de nomésnomés el principi del camí que la Diputació recorrerà treballant en matèria de salut mental”, ha afirmat Mompó, qui ha puntualitzat que “el nom de psiquiàtric, i fins i total tres denominacions que s’utilitzaven fa moltíssims anys, contribuixen a l’estigmatització, cosa que volem frenar el més prompte possible”.

El responsable de la corporació, qui ha realitzat un recorregut per les instal·lacions del centre amb la diputada de Benestar i Inclusió Social, Imma González, i el director gerent de l’hospital, Alfredo Ribelles, ha aprofitat per a traslladar el seuagraïment al personal del centre, per la seua “gran labor i dedicació”. A més, ha recordat que des de l’Hospital de Bétera es promouennombrosescol·laboracions i accions de visibilització.

En este sentit, ha remarcat la “prioritat” que suposa per a la Diputació de València la millora de l’atenció a la salut mental. “Una prioritat que es veurà reflectida en els pressupostos de 2024”, ha assegurat.

Conscienciació i compromís

La corporació provincial està elaborant un full de ruta per a fer front al repte de la salut mental, responent a les elevades necessitats de la societat, la qual sol·licita una major conscienciació i compromís polític.

L’Hospital de Bétera, amb una capacitat per a acollir a 30 pacients, compta en l’actualitatamb 22 usuaris. L’objectiu del centre és reintegrar a les persones que requerixen assistència en salut mental en la societat amb la millor i major de les autonomies en aspectes socials, laborals i culturals, de manera que els permeta desenvolupar una vida digna i amb les mínimes limitacions.

“Crec que a hores d’ara, a tots ens queda clar que qualsevol pot patir una malaltia mental en un moment de la seua vida. La malaltia mental és un assumpte que s’ha de tractar obertament i hem de fomentar el respecte i l’empatia cap alsqui la patixen i les seues famílies”, ha conclòs Mompó.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà