L’Ajuntament de Serra fa entrega del primer gos en adopció

‘Connecting Dog’ s’encarrega de replegar els animals errants

L’Ajuntament de Serra ha fet entrega, per primera vegada, d’un gos en adopció. La gestió de les adopcions dels animals errants passa a ser municipal arran l’entrada en vigor de la nova llei de Benestar Animal. Un nou marc legal que obliga els consistoris a fer una gestió responsable dels animals que es troben dins el terme municipal.

Segons l’alcaldessa Alicia Tusón “Serra es posa a l’avantguarda de la nostra comarca en temes de benestar animal. Ens hem posat a treballar des de primera hora adaptant-nos ràpidament a la nova llei tot i que no ens obliga fins al 2025.”

El consistori ha signat dos convenis de col·laboració amb l’empresa Connencting Dog i la clínica veterinària 13 d’Abril. ‘Connecting Dog’ s’encarrega de replegar els animals errants, l’ensinistrament i procés d’acollida i adopció i la clínica veterinària del seguiment sanitari, esterilització o vacunació dels gossos i gats.

En cas que estiguen cansats i tignuen xip, els animals errants que són capturats passen a l’espai municipal habilitat per fer entrega al propietari de la mascota. En cas que no tinguen xip identificatiu passen a una residència fins que troben casa d’acollida o família adoptiva.

El consistori compta amb protocol de gestió d’adopció d’animals errants i de recollida. A més a més, està gestionant una subvenció de 91.000 euros per al control de les colònies felines al terme municipal.

També s’està treballant per adaptar al web municipal un nou espai de benestar animal que inclourà els animals en adopció.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà