Els 750 anys de la cartoixa de Portaceli ja tenen llibre

libro cartuja portaceli

L’Ajuntament de Serra presenta l’obra

La Casa de la Cultura de Serra ha acollit la presentació del llibre ‘La Cartoixa de Portaceli (1272-2022). Vuit segles de testimoni’. Una obra de diversos autors que recull les últimes investigacions sobre la cartoixa degana valenciana i única institució valenciana de temps de Jaume I conjuntament amb la Seu de València. L’Ajuntament de Serra ha participat en la seua edició.

L’acte va estar presidit per l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón i els estudiosos de l’orde cartoixà, Francesc Fuster, Josep Marí Gómez i Albert Ferrer. Una presentació que va suposar el punt final de les activitats del dia internacional del llibre que ha celebrat el municipi en les últimes setmanes i també dels actes commemoratius que durant any i mig ha acollit la localitat enclavada al cor de la Serra Calderona per celebrar la fundació de la primera cartoixa en terres valencianes.

La presentació també va comptar amb la col·laboració del professor Adrià Besó Ros, investigador de la Universitat de València que va parlar sobre els anys de l’exclaustració del cenobi de Serra. La seua ponència “La Cartoixa de Portaceli (1835-1943). Recepció, valors, significats i usos” forma part del llibre al costat d’altres 19 col·laboracions que recull les actes del congrés de novembre de 2022 per celebrar la fundació del monestir.

En paraules de l’alcaldessa, Alicia Tusón: “És un honor acollir esta presentació sobre les últimes investigacions del monument més emblemàtic que tenim a Serra, la Cartoixa de Portaceli, la qual ens estimem i sentim com a pròpia els serrans i les serranes. El nostre agraïment als que han fet possible tots estos estudis per conéixer millor el nostre patrimoni.”

Amb este acte acaben els treballs que durant dècades els estudiosos Francesc Fuster, Josep Marí Gómez i Albert Ferrer han dedicat a les cartoixes valencianes amb diferents congressos, llibres, articles i estudis.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà