Festival Música de Cambra de la Calderona del 4 al 13 de juliol

festival musica de camara serra

El certamen compta amb més de 25 intèrprets

Serra es prepara per a celebrar la quarta edició del Festival Música de Cambra de la Calderona, que tindrà lloc del 4 al 13 de juliol. Un conjunt de sis concerts que, sota la direcció artística de Salvador Bolón i el nom de “Moméntum”, convertiran a la localitat de Camp de Túria en la capital de la música de cambra.

El certamen compta amb més de 25 intèrprets i basaran les seues actuacions en el poder de la curiositat com a ingredient indispensable per a evolucionar i desenvolupar noves idees i conceptes. A través de 6 concerts, un d’ells didàctic, classes magistrals i cursos de música de cambra es busca trobar eixe moment d’expansió i creixement personal.

En este sentit, l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón destaca que: “esta quarta edició suposa un avanç en la riquesa i varietat del repertori musical, de la mateixa manera que en la qualitat d’artistes que participen i fan que este festival pose en relleu la importància del nostre patrimoni cultural i natural”.

A través de peces del segle XVII recorrerem un viatge musical fins a l’actualitat, amb música de compositors com Mozart, Clara i Robert Schumann, centre del romanticisme europeu, música de la valenciana Amparo Edo o dels propis components de Move en el concert de jazz que tancarà el cicle.

Un festival singular per les ubicacions dels concerts als peus de la torre del Senyor (s.XII), l’Ermita de Sant Josep i la Creu i la Torre de l’Ermita, segles XIX i XII, l’església parroquial del s. XVIII o la sala d’actes de la Casa de la Cultura.

El festival també té una vessant educativa amb la programació de classes magistrals per a  diferents instruments pensades per a l’alumnat de les bandes de música de la locatitat, S.M. La Primitiva i Unió Musical de Serra. A més a més, hi haurà un concert educatiu dins l’escola d’estiu i un curs de música de cambra a càrrec de Benedicte Palko, els integrants del qual oferiran un concert juntament a la pianista.

Sota la direcció artística de Salvador Bolón, violoncel solista de l’orquestra de la Comunitat Valenciana, el festival comptarà amb artistes com Julián Gil Rodríguez, de la London Symphony Orchestra. Benedicte Palko, pianista, directora del Festival Palko&Co a Noruega i del Festival Turina a Sevilla, a més de catedràtica de música de cambra del Conservatori Superior de Música del País Basc. Olatz Ruiz de Gordejuela, membre de Gewandhaus Orchester Leipzig, Josep Olcina i Bernardo Cifres, trompeta i trompa solista de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, Joan Enric Lluna, clarinet solista i director o Move, grup revelació en l’escena internacional del jazz

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà