‘Del Tros al Plat’ entra en el món digital amb una plataforma per a afermar el moviment turístic i gastronòmic

del tros al plat camp de túria

La diputada de Turisme presentarà la nova plataforma al Veles e Vents

La diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, presentarà la nova plataforma digital www.deltrosalplat.com l’ 11 de desembre, a les 19.00, en l’edifici Veles e Vents de la Marina de València.

En l’esdeveniment turístic participarà el director de la Marina, Vicent Llorens, el director del Patronat de Turisme, Evarist Caselles, i han confirmat la seua assistència destacats representants del turisme i de la gastronomia valencians.

El projecte ‘Del Tros al Plat’, impulsat des del Patronat de Turisme de València, l’Ajuntament de València i la Conselleria d’Agricultura fa ara dos anys, ha sumat nombrosos suports institucionals i professionals que han consolidat aquesta filosofia turística i gastronòmica, basada en la singularitat i la qualitat d’allò autòcton, per a fidelitzar el visitant del territori valencià.

Amb la nova plataforma, “volem afermar aquest gran moviment turístic i gastronòmic en què s’ha convertit Del Tros al Plat entre tota la societat, i una de les millors i més democràtiques fórmules és fer el salt al món digital”, assenyala Pilar Moncho.

‘Del Tros al Plat’ posa l’accent en la construcció d’una cadena de valor que naix en el cultiu de productes autòctons en uns paisatges singulars, creix amb la seua peculiar comercialització en mercats de proximitat i culmina en la taula, en plats elaborats “a la valenciana”, projectant al visitant una experiència d’originalitat i autenticitat.

Avalen aquesta filosofia valenciana noms propis de la restauració, l’hostaleria i la gastronomia com Javier de Andrés (Grup La Sucursal); Manuel Alonso (Casa Manolo), Santiago i Ximo Prieto (Restaurant Sents); l’artesà del pa Jesús Machí; l’Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana; la Fundació Todolí Citrus; l’Associació Menjar i Viure; La Marina de València i els empresaris de la Platja de les Arenes; Mercavalencia; La Tira de Comptar; Gastrónoma; la Tòfona d’Andilla; mercats tradicionals com El Cabanyal; la D.O. València d’Arròs; Concurs de Caça i Bolets de Bocairent, Ruta del Vino D.O. Utiel-Requena, Utiel Gastronòmica; Eduardo Frenchina i Joan Enric Lluna (del Festival de Música de Cambra de Godella); els principals productors valencians de cireres ; el Mercat de la Terra de Barx; productors i cellerers de Terres dels Alforins; l’Associació Gastronòmic-Cultural Amics dels Coques d’Oliva; la Confraria de Pescadors de Gandia; el Grup d’Acció Local Pesquer de València; xefs de l’Associació Professional de Cuiners i Cuineres de la Comunitat Valenciana com Sebastián Romero, Juan Carlos Galbis, Rafa Calabuig, Maribel Climent, Paco Santamaría, Silvia Meléndez i Raquel Cernicharo; València Club de Cuina; el València Culinary Meeting i l’ambaixada i l’oficina de Turisme d’Espanya a Roma.

 

 

1 Comment

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà