El Consorci de Bombers de València llança una campanya preventiva sobre el risc en l’ús dels petards en Falles

bomberos fallas

Un dels principals riscs és el perill de provocar un incendi

El Consorci Provincial de Bombers de València ha llançat una campanya divulgativa sobre el bon ús dels petards, coincidint amb la celebració de les Falles al llarg i ample de la província de València i la proliferació del costum de llançament d’este material pirotècnic per part de menors i d’adults.

En este sentit, la primera recomanació és la d’utilitzar els articles pirotècnics adequats a cada edat, respectant la normativa vigent.

Un dels principals riscs sobre els quals alerten els bombers és el perill de provocar un incendi a causa de l’ús de petards.  En este sentit, no han de col·locar-se en papereres, contenidors, elements combustibles com ara vegetació, ni tampoc prop de líquids inflamables.  Està prohibit, a més a més, llançar articles pirotècnics a menys de 500 metres de zones boscoses, ja que podríem provocar un foc a la muntanya.

D’altra banda, una altra recomanació important del Consorci és la de no dur a terme accions negligents que podrien augmentar la perillositat dels efectes del petard. Per això, mai s’han de situar dins de recipients com botelles, llandes o rajoles, ja que en explotar produeixen metralla.

També s’hi ha d’evitar altres males pràctiques que podrien originar lesions a qui llança el petard o a les persones del voltant. Així, el petard s’ha d’encendre en el sòl i mai subjectant-lo en la mà. No ha de guardar-se cap article pirotècnic a les butxaques, tampoc manipular el contingut del petard ni col·locar la cara davant de cap article pirotècnic encés, i mai s’han de llançar petards contra altres persones ni animals. Finalment, des del Consorci recorden que si algun petard no s’encén bé o no explota, no cal tocar-lo, sinó esperar uns minuts i llavors humitejar-lo amb aigua.

L’objectiu de la campanya del Consorci de Bombers de València és conscienciar que, per a gaudir dels petards com a part de la festa, cal adoptar unes mesures de bon ús per a continuar divertint-se en unes falles segures.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.