Metre i tramvia les 24 hores en Falles

metro fallas

La Generalitat ofereix servei ininterromput del 15 al 20 de març

La Generalitat ha previst que Metrovalencia oferisca servei ininterromput de metre i tramvia del 15 al 20 de març amb motiu de la celebració de les Falles i un ampli reforç en les línies de metro i tramvia al llarg de tota la jornada.

La Generalitat reforçarà el transport públic els dies grans de Falles oferint 120 hores de servei continuat i ajustat a la programació de les festes en els principals destins de la xarxa.

Enguany és la primera vegada que la Línia 10 (Alacant-Natzaret) té servei ordinari i especial en Falles, atés que es va posar en servei al maig de 2022 i que es converteix en el millor mitjà per a accedir a la zona dels Castells Artificials i la Nit del Foc.

Els dos caps de setmana de març previs als dies principals de Falles s’han previst reforços al migdia per les *mascletaes, que també s’oferiran durant els dies principals de les festes, a més de la prolongació a les nits, prenent com a referència el servei nocturn previ a la pandèmia.

Atenció i seguretat

FGV també reforça l’atenció als viatgers i viatgeres amb la incorporació de més de 100 agents d’atenció al client en estacions i un considerable augment en la dotació de personal de seguretat.

Ferrocarrils incorpora fins al dia 20 de març a 110 nous agents d’estació per a prestar servei en la xarxa de Metrovalencia durant la celebració de les festes de Falles. Aquest personal ha sigut seleccionat de la Borsa de Treball d’Atenció al Client de l’empresa pública, després de superar les proves pertinents.

Dels 110 nous treballadors i treballadores, 75 han sigut destinats a les línies de metro i 35 a les de tramvia.

En torns de demà, vesprada o nit, els 110 contractats, realitzen labors d’informació i atenció al client en estacions, preferentment en els vestíbuls, i si és necessari en les andanes, en els serveis ordinaris i extraordinaris que l’empresa pública programa per a les Falles en els dies assenyalats.

En matèria de seguretat, respecte a les Falles de 2019, abans de la pandèmia, el reforç que es posa en marxa enguany és un 20% superior sobre el reforç d’aquell any, sense tindre en compte la seguretat de la Línia 10 (Alacant-Natzaret), que no prestava servei llavors. Si es tinguera en compte, el percentatge s’elevaria al 40%.

Els reforços estan distribuïts del 4 al 20 de març, posant l’accent principalment en els dies, franges horàries i actes més importants de les Falles, com *mascletaes, Ofrena i castells de focs artificials, segons les necessitats que necessite el servei a cada moment.

A més es compta amb el suport i col·laboració dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, duent-se a terme la coordinació entre els diferents dispositius de cada entitat o institució, com es fa tots els anys, perquè les Falles se celebren dins de l’ambient més segur possible.

Modificacions del servei i recomanacions

En Falles cal tindre en compte que, per motius de seguretat, les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades de 12.30 a 14.30 hores els dies 16, 17, 18 i 19 de març. Es recomana aqueixos dies i a aqueixes hores que s’utilitzen les instal·lacions d’Àngel Guimerà, Plaça Espanya, Albereda i Bailèn, segons els orígens dels viatges.

Com a recomanació addicional es recorda que està prohibit accedir amb globus, material pirotècnic i en determinats moments i trams de la xarxa subterranis amb bicicletes.

Desplaçaments més econòmics
La Generalitat afig als serveis especials, per segon any els títols de transport SUMA, amb els quals pots viatjar en Metrovalencia, MetroBus, EMT i Renfe-Rodalia amb el mateix preu i una sola targeta i que des del 6 de març s’amplia *atodo l’àmbit de rodalia de València i Castelló.

En Falles, l’Abonament Jove Temporal permet viatjar de manera gratuïta en Metrobús, Metrovalencia i EMT als menors de fins a 30 anys i es *mantine també la reducció del 50% en tots els títols multiviatge per a la resta de persones usuàries.

Aquestes iniciatives de la Generalitat, a les quals encara es poden anar sumant més joves, té com a finalitat complir amb l’objectiu d’ajudar a una part de la població que depén molt del transport públic en el seu dia a dia, per la qual cosa permet reduir de manera molt efectiva les despeses de moltes famílies i combatre els efectes directes de la inflació en la butxaca dels ciutadans.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà