‘La pirotècnia’, de L’Antiga de Campanar, ninot indultat

ninot indultat

Carlos Carsí aconsegueix el segon consecutiu

El grup ‘La pirotècnia’, realitzat per Francisco Carsí per a la falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana, coneguda com a ‘L’Antiga de Campanar, se salvarà de les flames del foc el pròxim 19 de març ja que el públic l’ha triat com ninot indultat de les Falles de 2023.

‘La pirotècnia’, que passarà a formar part del museu faller, ha obtingut 12.263 vots dels 51.631 emesos pel públic assistents a l’exposició del ninot, inaugurada el passat 4 de febrer i clausurada aquesta vesprada, segons ha informat el regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana.

La lectura del veredicte ha estat presidida per la Fallera Major de València, Laura Mengó, que precisament pertany a la comissió de L’Antiga de Campanar.

En segona posició ha quedat el ninot de la comissió Almirall Cadarso-Conde Altea, amb 8.807 vots, i en tercer lloc el de la falla Exposició-Misser Mascó, amb 5.000 vots.

Obra de l’artista Carlos Carsí, ‘La pirotècnia’ forma part de la falla ‘Som de colors’, i representa una escena típicament fallera. Una mare i la seua filla, vestides amb la indumentària tradicional valenciana, contemplant la ‘nit del foc’ des del balcó-mirador de la seua casa.

Aquest és el tercer any que l’Antiga de Campanar aconsegueix el ninot indultat, i el segon consecutiu. Anteriorment, ho va aconseguir amb Alberto Rajadell en 1993 i en 2022, en aquesta última ocasió amb ‘Fantàstika indumentària’, també de Carsí.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà