Nit de Sant Joan: 325 policies i 38 tones de llenya per a les fogueres

València mobilitzarà a 500 treballadors

L’Ajuntament de València ha organitzat un dispositiu especial a la nit de Sant Joan a les platges de la ciutat que comprén 325 policies locals, el repartiment de 38 tones de llenya per a fer les fogueres i la restricció de l’accés a les platges dels vehicles privats de manera progressiva des de les 18 hores d’aquest divendres.

En total, es mobilitzarà a 500 persones en el servei de Jardineria, la Policia Local, postes sanitàries, o servei de Neteja i Residus, segons ha informat el regidor Jesús Carbonell després de participar en la reunió de la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat aquest dimecres en la Delegació de Govern.

Un operatiu de 251 policies locals vetlaran per la seguretat ciutadana a les platges del nord de la ciutat, i 74 agents ho faran en les del sud -on no estan permeses les fogueres- des de les 14 hores del divendres 23 fins a les 8 hores del dissabte 24.

Els agents es coordinaran amb tres punts violeta que s’instal·laran en el passeig marítim i les platges de la Malva-rosa i el Cabanyal des de les 22 hores a les 4 de la matinada i algunes postes sanitàries romandran obertes, mentre que s’habilitarà un hospital de campanya a l’esplanada dels Dofins.

A partir de les 18 hores del divendres, es repartiran fins a 38 tones de llenya procedents de poda per a fer les tradicionals fogueres, i el Servei de Neteja i Residus reforçarà el seu personal amb 154 persones.

Es restringirà l’accés a les platges dels vehicles privats de manera progressiva des de les 18 hores del divendres 23. Es permetrà l’accés a residents i transport públic, i l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ha reforçat les línies que connecten amb les platges urbanes en 90.000 places.

El regidor Jesús Carbonell ha fet una crida a la seguretat i al civisme i al respecte a l’Ordenança d’utilització de les platges i zones adjacents, que prohibeix embrutar les platges o accedir a elles amb envasos de vidre.

També prohibeix realitzar foc en platges del Parc Natural de L’Albufera, entre *Pinedo i el *Perellonet, i l’ús de bombones de gas o líquids inflamables, així com el llançament de coets o qualsevol artefacte que continga foc.

El dispositiu s’iniciarà amb el repartiment de la llenya en 9 punts habilitats i senyalitzats amb banderoles per a la realització de les fogueres en la zona delimitada, entre les postes sanitàries números 1 i 3.

A partir de les 20 hores, es repartiran 5.000 bosses per a depositar residus i s’habilitaran 9 contenidors de gran volum en el passeig marítim. Abans de les 04.00 hores del dia 24 s’haurà d’abandonar la platja i començarà la neteja.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà