PSPV i Compromís pacten un decàleg per a la Diputació i demanen a Ens Uneix que se sume

bielsa

Jorge Rodríguez ha anunciat que l’única possibilitat és que voten a la seua diputada com a presidenta

El PSPV i Compromís han acordat un “decàleg de valors per a reeditar un acord de progrés en la pròxima legislatura” en la Diputació de València i han convidat a Ens Uneix a sumar-se al pacte per a “continuar l’etapa il·lusionant que es va iniciar amb Jorge Rodríguez i Toni Gaspar”.

Així ho han destacat des del PSPV en un comunicat després que Ens Uneix, el partit dirigit per l’alcalde d’Ontinyent i ex dirigent socialista, Jorge Rodríguez, haja anunciat que l'”única possibilitat” de configurar un govern progressista en la Diputació de València és que el PSPV-PSOE i Compromís voten a la seua diputada, Natalia Enguix, com a presidenta.

Totes dues formacions han confiat, per part seua, que Ens Uneix puga participar de “aqueixa proposta de valors progressistes i integrar-se en un govern que continue l’etapa il·lusionant que es va iniciar amb Jorge Rodríguez i Toni Gaspar en la Diputació”.

L’objectiu és aconseguir un acord que permeta conformar un govern que done continuïtat a les polítiques d’èxit en avanços socials i transparència desenvolupades des de 2015, les mateixes que reclamen col·lectius socials de tota índole a la província de València que emplacen a les forces progressistes a evitar que la institució provincial caiga en mans del PP i Vox.

El document recull que “existeix un mandat de la ciutadania de la província que naix de les urnes per a configurar un pacte d’esquerres, de manera que es mantinguen les línies de gestió que posen en el centre de l’acció política la igualtat, la transparència, la cultura, el municipalisme i el bon govern”.

Segons el comunicat del PSPV, totes dues formacions han mostrat la seua voluntat de conformar un govern de progrés per a la pròxima legislatura presidit pel candidat socialista i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, i confiat a aconseguir el suport de Ens Uneix, “una formació progressista”.

El decàleg que els dos grups han acordat destaca “com a valors principals” la igualtat i la lluita contra la violència de gènere, la preeminència de les polítiques socials, la diversitat, el municipalisme i la lluita contra la despoblació, les accions contra l’emergència climàtica o la millora de la mobilitat i la sostenibilitat.

Així mateix, s’aposta pel comarcalisme i el suport a les mancomunitats, el foment del valencià, de la cultura i memòria democràtica i les polítiques d’ocupació, formació i suport als emprenedors.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà