L’antic psiquiàtric Pare Jofré albergarà la ciutat administrativa de la Diputació

Invertirà tres milions en l’equipament del claustre i 600.000 euros en la redacció del projecte

La Diputació de València construirà la seua pròpia ciutat administrativa en el barri de Patraix, en el sòl del qual disposa al carrer Beat Nicolás Factor, on se situa el Convent de Jesús, antic Psiquiàtric del Pare Jofré i patrimoni de la corporació provincial.

La corporació provincial invertirà prop de tres milions d’euros en l’equipament del claustre del convent i altres 600.000 euros en la redacció del projecte per a construir dos blocs de tres plantes i soterrani, segons un comunicat de l’entitat.

La institució que presideix Vicent Mompó acabarà la rehabilitació de l’edifici claustral per a dotar-lo d’un ús administratiu, al mateix temps que redactarà el projecte per a la construcció de dos nous blocs de tres plantes i soterrani en el solar annex, al costat d’altres edificis que alberguen dependències provincials.

Mompó ha destacat que estes inversions, igual que unes altres que s’emprendran en matèria de serveis i infraestructures, “responen a la intenció d’este govern d’acostar la institució als ciutadans, en este cas els de València, però també i molt especialment els dels municipis de la província, alguna cosa que aconseguirem amb l’ampliació i el reforç de les oficines comarcals”.

Ha afegit que la finalització de les obres en el Convent de Jesús, l’antic Psiquiàtric del Pare Jofré, “suposaran la solució definitiva a un projecte que durant anys s’havia enquistat, amb la consegüent deterioració i les molèsties de les quals s’han vingut queixant els veïns de Patraix”.

“La Diputació no sols acabarà de condicionar l’antic convent, dotant-lo de l’equipament necessari i permetent que hi haja activitat diària en l’edifici, sinó que completarà la seua pròpia ciutat administrativa amb altres dos edificis que acolliran serveis de la institució i donaran vida a la zona, acabant amb les molèsties per als veïns”, ha conclòs el president.

Una inversió de 3,5 milions

La Diputació destinarà 2.885.000 euros per a licitar la finalització de les obres en l’edifici claustral, amb l’objectiu de posar en funcionament les instal·lacions durant 2025.

Els treballs que resten per escometre’s, després d’una primera fase de rehabilitació de l’edifici, són principalment la distribució dels espais, el cablejat elèctric, la climatització i l’equipament de l’antic Convent de Jesús.

En paral·lel, la delegació de Projectes Tècnics, pertanyent a l’àrea de Patrimoni que dirigeix Ricardo Gabaldón, disposarà d’altres 665.000 euros per a traure a licitació la redacció del projecte constructiu de dos nous edificis en un solar pegat a l’antic convent.

La finalitat d’estos nous blocs d’oficines serà completar la ciutat administrativa de la Diputació en el barri de *Patraix, en la línia de descentralitzar els serveis de l’entitat i acostar-los als usuaris tant de la capital com de les comarques.

El president Mompó assenyala que estes actuacions “s’han impulsat amb el romanent de l’anterior pressupost, ja que és la nostra intenció millorar el nivell d’execució dels comptes de la Diputació perquè els diners no sols s’assigne sinó que arribe realment als nostres municipis, per a millorar la vida de les persones que els habiten”.

El ple ordinari del mes d’octubre, que se celebra este dimecres, donarà llum verda a esta i altres inversions que l’equip de govern de la corporació ha prioritzat enfront de l’amortització d’un deute que, en el cas de la Diputació de València, està en mínims, segons les fonts.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà