Vilamarxant celebra les primeres jornades de música tradicional

cartell2

De l’1 al 8 de juliol els carrers i centres culturals s’ompliran d’una intensa activitat

Durant els primers vuit dies de juliol, els carrers i centres culturals de Vilamarxant s’ompliran d’una intensa activitat musical que permetrà donar a conéixer a la població en general la vigència i la qualitat de la música tradicional.

El treball en comú de l’Associació Cultural 9 d’Octubre, el Grup de Danses i Pastorets, la Colla Contratemps, una nova entitat local musical, i la Regidoria de Cultura de Vilamarxant fan possible les primeres jornades de Música Tradicional que tindran lloc de l’1 al 8 de juliol.

Estes jornades tenen la particularitat d’unir en un programa unitari algunes activitats -la dansà i el sarau-, que s’havien fet alguna vegada amb anterioritat al municipi, però de manera dispersa. A més, s‘afegeixen actes nous, com els cursos de música tradicional -sota la fórmula de classes magistrals-, la festa de la dolçaina, els concerts a la fresca i una ruta turística.

Les jornades arrancaran el dissabte 1 de juliol amb els tallers de música tradicional en el col•legi Horta Major a càrrec del guitarrista Vicent Carrasco, el dolçainer Miquel Gironés, el tabaleter Joan Mora i de Francesc Xavier Rausell, qui farà un curs de castanyoles.

De vesprada, el mateix dia 1, serà el torn d’una ruta pel casc històric i de la música, que tindrà una doble sessió, de vesprada (concert del grup Duna) i de nit (sarau i ball), tot a la plaça de la Constitució.

L’endemà, diumenge 2, podrem gaudir de la música en directe de Musicants, un dels grups més sòlids del panorama actual de la música tradicional.

La setmana següent, del 4 al 7, la dansà serà protagonista absoluta de les jornades. El grup de danses farà el taller de dansà del 4 al 6 i la dansà es farà el divendres 7. Enguany, com a novetat, la música la posaran dolçainers i tabaleters locals, la Colla A Contratemps.

Les jornades conclouran el 8 de juliol amb la festa de la dolçaina en la què participaran, a més de la colla A Contratemps, altres agrupacions valencianes de dolçainers i tabaleters.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà