El CEIP la Pea de Vilamarxant condemna la violència amb panells, un manifest i una cançó

Convocatòria mensual de condemna de la violència masclista

Este dijous professorat, alumnat i mares i pares del CEIP la Pea de Vilamarxant llançaren un clar missatge de condemna de la violència de gènere i de respecte cap a les dones i és que al pati de l’escola on desenes d’alumnes, professors i professores es van reunir per mostrar a familiars, representants municipals i veïns i veïnes que s’aproparen al centre el seu compromís d’educar i créixer defensant el valor de la igualtat.

Així ho ha indicat el consistori local en un comunicat on ha detallat que, en primer lloc, les i els alumnes elaboraren un panell amb nou cartells que van col·locar i que mostraven missatges com ara “eduquem super heroïnes, no princeses”, “perquè una relació funcione, el respecte és el primer” o “si et controla, no és amor”. Cada grup d’alumnes que portava un cartell llançava, alhora, un missatge de respecte i igualtat.

Els escolars de sisè van llegir un manifest i, per concloure, professorat i alumnat van interpretar la cançó “Vivir” de Rozalén. Després, totes i tots junts van fer un gran cercle al pati des d’on van moure uns pompons morats com a mostra de llibertat i estima entre totes i tots.

L’activitat s’emmarca dins de la iniciativa de l’Ajuntament de Vilamarxant de realitzar, cada mes, un acte institucional de condemna de la violència masclista, aprovada per unanimitat dels grups polítics municipals en el ple de l’Ajuntament, el 26 de novembre de 2015.

Des de la Regidoria de Benestar Social i Polítiques d’Igualtat també es va oferir als centres educatius, en el Consell Escolar del passat 29 de desembre de 2017, la possibilitat que cadascun d’ells organitzara la convocatòria mensual de condemna de la violència masclista al llarg del curs 2017-2018. La proposta va ser assumida per tots els centres. Per eixe motiu, l’acte del Dia contra la Violència de Gènere, del passat mes de novembre, es va fer a l’IES les Rodanes; en gener, la concentració va tindre lloc al CEIP Horta Major; mentre que este mes ha sigut el CEIP la PEA l’encarregat d’expressar el seu rebuig a la violència masclista.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà