Dos persones investigades com a sospitoses de provocar incendis a Monte Horquera i al Parc Natural del Túria

incendi

Poden incórrer en un delicte castigat amb 6 mesos a 2 anys de presó o de 6 mesos a 24 mesos de multa

Dos persones estan sent investigades com a presumptes autores de dos focs a zones forestals de Vilamarxant la setmana passada.

La policia autonòmica ha obert les diligències oportunes ja que se’ls atribuïx la suposada autoria de delictes d’incendi forestal per negligència.

Les flames no van provocar danys de gravetat en cap de les dues zones afectades.

El primer incendi va tindre lloc a Monte Horquera. Va afectar 5 parcel·les i es van desallotjar una cavallerissa i alguns xalets.

L’altre incendi va produir-se al Parc Natural del Túria, molt prop de la Casa de Fusta. Una persona va realitzar una crema, sense autorització i quan estava decretada preemergència per risc d’incendis forestals.

Les flames van iniciar-se dijous i, dissabte, l’incendi va revifar i va ser necessària la presència de bombers i d’unitats de la policia autonòmica.

Els suposats autors poden incórrer en un delicte, tipificat al Codi Penal, i castigat amb penes de 6 mesos a 2 anys de presó o de 6 mesos a 24 mesos de multa.

L’Ajuntament de Vilamarxant i la Policia Local han recordat als veïns del municipi, especialment de cara a estos dies de festes de Setmana Santa i Pasqua, que està prohibit fer cremes agrícoles a menys de 500 metres de zones forestals quan s’ha decretat preemergència 2 o 3 per risc d’incendis forestals. Quan hi ha un nivell 3 també està prohibit fer barbacoes o foc per cuinar, fins i tot a les zones recreatives i paellers autoritzats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà