L’Ajuntament de Vilamarxant aprova un pressupost de 9.154.529 euros

pleno

Amb l’abstenció del PP i el vot en contra de Podemos

El ple de l’Ajuntament de Vilamarxant va aprovar ahir els comptes de 2018 que ascendixen a 9.154.529,78 euros amb els vots favorables de l’equip de govern, l’abstenció del PP i el vot en contra de Vilamarxant Junts Podrem.

L’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, ha explicat que “es tracta de la previsió feta des de l’equip de govern que, en els pròxims mesos, es veurà incrementada per la liquidació de 2017. Hi haurà un romanent de tresoreria que podrà emprar-se en inversions financerament sostenibles per augmentar partides i tractar algunes qüestions que ara no estan contemplades”. Igualment, “hi ha subvencions sol·licitades o que se sol·licitaran i que ens aportaran més recursos econòmics”.

Part de l’increment es destinarà a l’adquisició de diferents terrenys per realitzar infraestructures d’utilitat veïnal, destacant les parcel·les que hi ha davant del Pavelló Multiusos on es crearà un àrea verda amb espais recreatius, d’esplai i esportius.

Pel que fa als ingressos, una de les previsions que justifiquen el seu increment és la futura venda de la parcel·la municipal del polígon industrial, a més de subvencions de la Diputació de València com el SOM i els IFS i d’altres administracions, que ascendiran a 816.973,89 euros. També estan vinculats a la recaptació de l’IBI que, amb la recent regulació del cadastre, suposarà més ingressos, tot i la rebaixa que ha entrat en vigor en 2018.

 

El primer edil va enumerar les principals inversions, amb un incrememt del capítol d’un 111%. La més important és la compra de terrenys a la zona verda del pavelló (410.000 euros) i la seua urbanització (191.600 euros).

Altres inversions destacades són: la compra de terrenys per l’execució de la rontonda Monte Horquera-Llomaina (66.000 euros); La creació d’un carril bici, des de Benaguasil, per les antigues vies de tren (56.000 euros); millora de l’enllumenat públic (50.000 euros); el condicionament dels camins rurals de Massasseit i Canyada Sanchis (127.000 euros); la demolició dels nínxols de la part més antiga del Cementeri (104.000 euros); i l’ampliació i adaptació a la normativa d’accessibilitat de l’Escoleta (328.225 euros).

Altres inversions de menor quantia (menys de 48.000 euros) seran: la millora paisatgística del Barranc de Teulada al seu pas pel casc urbà; el sanejament dels carrers Judea i Buenos Aires; la cata del Castell; la construcció d’un parc d’esplai caní; la compra d’un solar per l’ampliació del Trinquet; la reconversió de la Casa de Joventut en Biblioteca; la compra de càmeres a les vies públiques, especialment per al trànsit i robatoris als camps; l’adquisició d’equipament esportiu, i la instal·lació d’un panell informatiu a l’Avinguda 2 de Maig.

Jesús Montesinos també detallava la reducció de despeses d’interessos i de préstecs bancaris existents. Així, hi ha una reducció en el pagament d’interessos de vora el 90% des de l’inici de la legislatura, passant-se dels 191.000 euros en 2015, als 19.200 euros enguany; i pel que fa l’import d’amortització, s’ha passat de vora 400.000 euros en 2012 als 74.800 actuals, gràcies a l’amortització del deute de 2012 per fer front al pagament a proveïdors que es va dur a terme a finals l’any passat.

 

 

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà