L’ampliació de la depuradora acabarà a finals del 2019

depuradora de Bétera

La consellera Elena Cebrián visita les obres a Bétera

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha acompanyat l’alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, en la visita a les obres d’ampliació de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR).

La instal·lació de Bétera té 17 anys i en la seua construcció es preveïa un cabal de 2.400m3/dia, però en rep més de 4.500. Amb l’ampliació, podrà tractar 5.875m3/dia.

L’alcaldessa de Bétera ha recordat que “quan estàvem en l’oposició ja demanàvem esta ampliació; són molts anys els que hem esperat i ha hagut d’arribar un nou govern per a fer-la realitat”.

Les obres en la depuradora de Bétera augmentaran en un 145% la seua capacitat per a donar servici als vora 30.000 habitants del municipi. L’ampliació respon a una inversió de set milions i mig d’euros (la tercera part provinents de fons europeus) i segons la consellera de Medi Ambient, “exemplifica el treball fet durant estos últims dos anys i mig en què hem recuperat projectes la inversió dels quals s’havia parat”.

depuradora de BéteraCristina Alemany ha aprofitat per a agrair “l’esforç dels treballadors de l’ajuntament, l’EPSAR i la Generalitat Valenciana per aplegar a la consecució d’esta obra, que portarà beneficis mediambientals, a més d’un estalvi per a l’ajuntament del canon que paguem ara, però sobretot, com dic, una millora mediambiental i contra el canvi climàtic significativa”.

Durant la visita, a la qual s’han sumat els regidors Jose Rodado, Cristina Ballesteros  i Neus Sánchez, han escoltat les explicacions dels tècnics sobre les diferents fases de depuració. I també s’ha parlat de la importància de la conscienciació. “En les visites escolars recalquen als xiquets que el vàter no és una paperera; no poden llançar-hi les tovalloletes perfumades o desmaquillants, ni bolquers, ni bastonets de les orelles” resumia Elena Cebrián, que comentava amb la regidora d’Agricultura, Cristina Ballesteros, la possibilitat d’organitzar xarrades als centres educatius.

En acabar, una xicoteta exposició amb provetes ha permés visualitzar d’una ullada la transformació de les aigües al seu pas per la depuradora.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà