L’IES les Rodanes estrena un curtmetratge protagonitzat per un robot a l’IES Sedaví

Programa tu obra teatro robótico vilamarxant

Han adaptat la història mitològica d’”El rapte de Persèfone”

L’IES Sedaví acull este dimecres 23 de maig, la V edició del programa “la teua obra: Teatre robòtic” a un acte on s’estrenaran dues obres de teatre i 12 curtmetratges, entre els quals hi ha un elaborat per l’alumnat de l’IES les Rodanes de Vilamarxant.

La producció ideada pels estudiants del centre vilamarxanter es projectarà a les 11.10 hores i es podrà veure una adaptació de la història mitològica d’”El rapte de Persèfone” protagonitzada per un robot que interpreta a Zeus i titelles.

El projecte educatiu ‘Programa la teua obra. Teatre robòtic’ va iniciar-se en novembre amb la participació d’alumnes de l’IES les Rodanes i amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vilamarxant. En esta iniciativa participen un total de 24 centres educatius i 460 estudiants de les províncies de València i Alacant.

Es tracta d’un projecte global i interdepartamental dut a terme pels alumnes d’ESO i Batxillerat en el qual han participat Cultura Clàssica, que ha adaptat el text; Valencià, que ha treballat els diàlegs; Tecnologia, que s’ha encarregat de l’escenografia i de la informàtica en la programació del robot; i el departament de Plàstica, que ha elaborat les titelles.

A més de la gravació del curtmetratge, durant el curs l’alumnat ha tingut que aprendre a programar el robot que s’ha convertit en un actor més.

Esta iniciativa és una idea original de ‘El Caleidoscopio’, que pertany al Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández, i està promoguda per la Universitat de València, el CEFIRE, Les Naus i la mateixa Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Tecnologia, creativitat, art i societat són els quatre pilars en els quals es basa este programa de robòtica, amb l’objectiu que jóvens d’entre 12 i 18 anys aprenguen a programar un robot i a fer el seu ús tecnològic amb una finalitat exclusivament educativa, cultural i de desenvolupament social.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà