El Programa de Rehabilitació per a Malalts Mentals de Vilamarxant atendrà a 14 persones

salud mental mancomunidad Camp de Túria

Els participants tindran el suport d’un psicòleg, una tècnic d’activitat física i un tècnic d’integració social

L’ajuntament de Vilamarxant i la Mancomunitat Camp de Túria han posat en funcionament un programa d’atenció psicosocial per a persones diagnosticades amb malaltia mental.

Esta nova iniciativa que ha començat la seua activitat a Vilamarxant després de la seua experiència a Bétera, servirà perquè 14 persones usuàries puguen desenvolupar-se al costat d’un psicòleg, una tècnic d’activitat física i un tècnic d’integració social.

En paraules de Mª Dolores Celda, presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, l’objectiu és la integració social gràcies al treball dels professionals que componen el projecte i les activitats que es realitzaran.

“És un programa soci-sanitari que busca la integració social mitjançant la realització d’activitats conjuntes en els espais habilitats per a ells i, el més important, que isquen a l’exterior acudint a instal·lacions esportives, jardins o excursions”, ha explicat Celda.

“Sabem que a estes persones els costa molt eixir. El primer que ens plantegem és aconseguir que vinguen. Que isquen de casa és un èxit. A partir d’ací, volem fomentar l’esport que els beneficia físicament i aconseguir la integració en la societat a través de viatges, excursions i activitats…”, ha afegit la presidenta de la Mancomunitat.

D’altra banda, Salvador Golfe, regidor de Benestar Social, Polítiques d’Igualtat, Cultura i Educació de Vilamarxant, va explicar que la labor del consistori ha sigut la d’oferir les eines i l’espai que necessiten des de la Mancomunitat perquè aquest projecte fora una realitat.

“Apostem per este projecte perquè totes les persones amb malalties mentals de la nostra localitat han de disposar d’un programa que complisca amb les seues necessitats com es mereixen”, va indicar el regidor.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà