L’Ajuntament de Vilamarxant colabora amb un treball d’investigació dels malnoms al poble

El treball d’investigació sobre els malnoms de Vilamarxant està sent realitzat per Cristina López Domingo. Amb este allò que pretén l’autora és recopilar l’origen dels malnoms al municipi, així com saber la seua història i evolució al llarg del temps. 

Cristina Lamoncha

Cristina López Domingo, autora del treball d’investigació, ha destacat que aquest estudi dels malnoms a Vilamarxant és un estudi del municipi, i que per això “necesitem la ajuda del poble en general”. L’Ajuntament de Vilamarxant, a través de l’Àrea de Cultura, ha iniciat un procés de compilació de informació que pretén arribar a tot el municipi a través d’unes fitxes que es trobaran a l’abast de tot aquell que vuiga colaborar amb el treball de investigació. 

La regidora de Cultura del municipi, Patricia Martínez, ha declarat que el motiu pel qual van a col·laborar amb Cristina López és perquè “des de l’Ajuntament considerem que és molt important per a la identitat de Vilamarxant conèixer els nostres orígens, i les iniciatives com la de Cristina són imprescindibles per a entendre la història de Vilamarxant i els seus veíns”. A més, Martínez ha explicat que amb el material que es recopile de l’investigació, es pretén realitzar una exposició “per a que tots coneguem un poc més de nosaltres mateixos”. També es troben estudiant la possibilitat d’editar una publicació dels malnoms a Vilamarxant.

L’autora i veïna del municipi considera interessant adjuntar fotografíes dels ‘propietaris’ dels malnoms. Per a Cristina López, “qualsevol informació, per xicoteta o desapercebuda que siga, és una gran font d’informació”. Per aconseguir la participació ciutadana tan important en aquest treball de recerca, les fitches que ha possat l’Ajuntament a disposició dels veíns es poden trobar a la pàgina web municipal, així com als mostradors dels edificis públics. També es van a repartir fitxes entre els alumnes dels col·legis públics de Vilamarxant per aplegar a la major part de la població.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà