EUPV organitza una xerrada per analitzar la situació de l’Estat del Benestar a Espanya

L’agrupació de Vilamarxant de la formació política EUPV va organitzar, el passat 15 de noviembre, un acte que va comptar am la presència de la diputada autonòmica Esther López Barceló. A la xerrada es va analizar la situación en que es trova l’Estat del Benestar al nostre país.

José García

El títol de la conversa, a la que varen participar uns 50 veïns i simpatitzants, era ‘Fi de l’estat de benestar’ i va estar presentat per David Gadea. A l’acte també es va analitzar la resposta ciutadana davant la Vaga General que va produir-se la vespra. En paraules de Gadea, la protesta popular “va ser un clar exemple de cóm la societat va dir no a les polítiques neoliberals del PP i a les mesures socials que coarten la llibertat de les persones i trenquen la cohesió social”.

En un àmbit més local, també es va criticar que a Vilamarxant “estan prometent des de fa 13 anys la Línia 5 del Metro i de la seua arribada encara huí no sabem res, més enllà d’ un baixador tant car com absurd”. També es va criticar a l’alcalde del poble, el popular Vicente Betoret, a qui es va qualificar com En la seua intervenció, no es va oblidar d’anomenar a l’alcalde de la localitat, Vicente Betoret, a qui es va qualificar com un “polític professional creat artificialment, que acudeix a molts actes socials i quasi no està a l’Ajuntament, fet que motiva que tinga que de delegar les seues funcions en el seu tinent d’alcalde”.

També es va criticar la situación en que es troba l’Hospital Comarcal de Llíria: “Es una infraestructura sanitaria que ha tingut un sobrecost de 6 milions d’euros, que no podrá oferir els seus serveis fins que no reba altres 8 milions d’euros per dotar-lo de l’equipament necesari per atendre als malalts i que està esperant a ser privatitzat”

Després va prendre la paraula Esther López Barceló, qui va fer una exposició del que va qualificar com “les polítiques de retalls en els àmbits de la dependència, menors i de les dones, que està aplicant l’actual Consell, a més del nou decret de llei dels desnonaments”. López Barceló va fer una dura crítica cap al PP, “que està acabant amb els drets socials, i això vol dir acabar amb els drets humans, que són bàsics dels ciutadans”. La diputada autonómica també va acusar al govern d’Espanya i a la Generalitat Valenciana “del desmantellament dels servicis socials”, i va fer extensiva esta acusació també al PSOE. Finalment, va acabar la suea intervenció manifestant que “la representació més sagnant del desmantellament del que diem estat de benestar són els desnonaments que està patint la nostra societat”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà