‘Arrels’ gana el concurs de microrelats ‘La festa dels Falles’

L’obra de Bruno Asensio apel·la a la nostàlgia d’emigrants valencians que celebren la festa lluny  

Un màxim de 300 paraules combinades amb destresa literària, el món de les falles com a motivació i la voluntat de l’autor de presentar un text emotiu i treballat, són algunes de les claus que s’amaguen darrere del microrelat guanyador, ‘Arrels’, presentat per Bruno Asensio Yedra, un microrelat que parla de la nostàlgia de la festa fallera quan es viu a quilòmetres de distància de la terreta.

Sergio Ramada, de Vilamarxant, ha quedat finalista amb el seu relat ‘El refugiat’, un text que parla de l’experiència d’un refugiat que rep el calorós acolliment dels veïns de Vilamarxant en el context de la festa fallera.

Al primer concurs de microrelats ‘La festa dels Falles’ de Vilamaxant s’han presentat un total de sis obres: ‘Arrels’, ‘Salut i refugi’, ‘Un rio de gent’, ‘El flamolenc’, ‘La meua ofrena a la mare de Dèu’ i ‘Pólvora’, que han sigut avaluats per un jurat compost per persones del sector de la comunicació i l’educació.

Segons el regidor de Cultura, Voro Golfe, “aquesta convocatòria pretenia, d’una banda, elaborar un imaginari literari local al voltant del món de les falles i, d’altra banda, fomentar la creació literària i l’ús social del valencià”.

El guanyador ha obtingut un premi de 150 euros per a adquirir productes en qualsevol comerç de la localitat.

Per altra banda, les comissions de Vilamarxant El Colp, Pensat i Fet i El Pilar han visitat la seu de Diputació de València per a assistir a l’acte de lliurament de l’estendard commemoratiu a les falles com a Patrimoni de la Humanitat celebrat en la plaça Manises de València.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà