Vilamarxant llança una nova escola per a fomentar la pilota valenciana

escola pilota vilamarxant

Esta nova academia serà destinada per els més xicotets

Vilamarxant llança una nova escola de pilota valenciana per a fomentar l’esport autòcton de la Comunitat Valenciana entre els xiquets de la localitat, que començarà a partir del pròxim 9 de setembre en el Trinquet “La Catedral del Túria”.

La regidoria d’Esports, dirigida per Gabriel Castellano, pretén tornar a recuperar entre els més xicotets l’afició a la pilota valenciana, tan arrelada a Vilamarxant al llarg de la història.

De fet, l’àrea municipal treballa des de fa mesos en esta iniciativa, que va haver d’ajornar-se un any a conseqüència de l’explosió de la pandèmia provocada per la COVID-19.

Mesos més tard, per fi, arriba el moment de començar el projecte de l’escola de pilota valenciana, dirigida per a xiquets i xiquetes de 5 a 16 anys. Les sessions tindran lloc els dimarts i dijous de 17.30 a 19 hores.

La inscripció per a l’escola serà gratuïta de setembre a desembre, encara que les activitats es prolongaran en el temps fins al mes de juny de 2022. Els inscrits, que podran participar en les competicions dels Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana, compliran amb estrictes protocols per a evitar contagis de COVID-19.

A través del correu electrònic escolapilota@vilamarxant.es es podran consultar tots els dubtes.

Gabriel Castellano, regidor d’Esports, s’ha mostrat molt feliç per l’estrena d’esta iniciativa: “Estem entusiasmats amb la inauguració de l’escola de pilota valenciana per a menors que permetrà formar una pedrera que s’emocione amb este esport tan nostre”.

“A Vilamarxant sempre hem tingut una gran afició per la pilota valenciana i volem continuar incentivant este amor. I per a aconseguir-ho, el més apropiat és fomentar la pilota entre els més xicotets”, ha agregat el regidor, qui ha comentat també que la iniciativa ha hagut de retardar-se per la COVID-19.

“Hem hagut d’esperar més mesos dels esperats per culpa de la pandèmia. Però a la fi podem assegurar que l’escola de pilota serà una realitat durant esta nova temporada”, ha afegit.

“No podem oblidar el treball que des del Club de Pilota s’està fent perquè esta escola siga una realitat. Tota la Corporació tenim clar que cal apostar pel nostre esport autòcton i no sols invertir en què la Catedral del Túria siga un trinquet capdavanter. Esperem aconseguir en els pròxims anys que els nostres joves arriben a l’elit autonòmica”, ha finalitzat Castellano.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà