Es celebra una nova edició de les Festes de les Alfàbegues… amb música, confeti, olor i diversió

Una nova edició de la festa de les Alfàbegues s’ha celebrat a Bétera, amb la participació de molts veïns i veïnes

El passat dissabte, 15 d’agost, es celebrà l’Ofrena a la Mare de Déu d’Agost. Un total de 16 alfàbegues varen recórrer el municipi, mentre els majorals llançaren quasi deu mil quilos. Obreres i majorals varen desfilar des de l’Hort de Manolo ‘el Morquero’ fins arribar a l’església de la Puríssima.  

Bétera va celebrar un any més la seua tradició com toca: molta festa, música, el colorit del confeti, la intensa olor de les Alfàbegues… totes les senyes d’identitat d’esta emblemàtica Ofrena de les Alfàbegues en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció. Les majestuoses alfàbegues, juntament amb els formentets, la perpètua i alfàbegues més xicotetes que s’han tret al llom per un grup de xiquets i xiquets, mantenint la tradició recuperada des de l’any passat i que no s’havia viscut des dels anys 30 i 40.

Els beterans i beteranes s’han despertat, un any més, amb la il·lusió i l’alegria per donar-ho tot en esta festa i gaudir-la en companyia de tots aquells visitants de municipis limítrofs o d’altres racons de la comarca, província o fins i tot de l’estranger, que tampoc han volgut perdre esta festa única, celebrada este dissabte a la localitat del Camp de Túria.

Des de primera hora del matí, la corporació municipal (encapçalada per l’alcaldessa, Cristina Alemany) i els Majorals 2015 s’han congregat en la porta de l’Ajuntament. Des d’allí es dirigien a recollir a les Obreres Fadrines (María Bravo i Mónica Martínez), les vertaderes protagonistes d’esta festa. Sempre al costat, els respectius sombrillers, familiars i la comitiva dels regidors i l’alcaldessa que les acompanyaven per fer-les aire amb els ventalls fins al final del recorregut.

Dins de la desfilada, colles de gent amb les seues camises de flors portaven les alfàbegues, ballant i rient; els tonells per calmar la set en un matí calorós també feien el seu paper, i els Majorals no deixaven de sorprendre amb grapats de confeti que llançaven a qualsevol veí i veïna o visitants que no s’han volgut perdre esta original i increïble festa de Bétera. Tot això, sempre al compàs de la música de la banda i del tabal i la dolçaina.

A última hora del matí i ja a la porta de l’Església de la Puríssima els esperaven les Obreres Casades (Maria Aloy i Mª Jesús Martínez), vestides de clavariesses amb vestits negres, per col•locar la mantellina blanca, respectivament, a les seus Obreres Fadrines. Este ha estat un dels moments més emotius de l’Ofrena, sense dubte, amb el qual es finalitzava abans de l’entrada a missa. Inoblidable moment compartit per les quatre Obreres que s’abraçaven emocionades.

No hi han comentaris

Respon

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · Calle el Panser, 68 46183 · L'Eliana · Tel. 962744555

Contacta amb InfoTúria ací

Llicència CC 3.0
Segueix-nos en