L’Associació de Municipis Vinculats a la Immediata buscarà la declaració BIC de les trinxeres

L’assemblea redactarà un pla director per restaurar-les

L’Associació de Municipis Vinculats a la Immediata està treballant perquè pròximament la xarxa de trinxeres siga declarada Bé d’Interés Cultural (BIC).

Durant la reunió celebrada ahir a Vilamarxant, els responsables de l’associació van indicar que la declaració patrimonial de la Immediata servirà per a cuidar un bé cultural i històric que és part de la història.

Així mateix, es van traçar les bases per a aconseguir finançament per a configurar un pla director que permeta restaurar i cuidar d’una forma adequada esta xarxa de trinxeres en els diferents municipis.

Finalment, es va parlar sobre els actes d’homenatge i memòria programats per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per al mes de març, que encara no estan confirmats a causa de la convocatòria d’eleccions i que poden considerar-se inapropiats per la Junta Electoral.

La Línia Defensiva Immediata és la xarxa construïda més pròxima a la ciutat de València creada per l’exèrcit republicà per a evitar la caiguda de la ciutat. Esta línia també travessava el terme municipal de Vilamarxant en el qual es troben trinxeres i un búnquer antiaeri.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà