‘Saguntiliada’ en el Teatre Principal de València

Teatro Principal

El Teatre Principal de València acull del 5 al 7 de febrer l’obra “Saguntiliada“, a càrrec de la Companyia Hongaresa de Teatre, un espectacle que compta amb músics en directe.

Saguntiliada” va ser estrenada a l’escenari del Teatre Romà de Sagunt en la passada edició del festival Sagunt a Escena, i ara torna a l’escenari del Teatre Principal.

La funció ha sigut escrita i dirigida per Paco Zarzoso i compta amb la música original de Jesús Salvador Chapi. L’elenc està format pels actors i actrius Lola López, Mafalda Bellido, Enric Juezas, Ángel Fígols, Ferran Gadea. Miguel Lázaro, Blanca Martínez, Jessica Martín, Marcos Sproston i Jessica Martínez. La vessant musical de l’espectacle l’aporta Conxi Valero juntament amb els intèrprets de L’Horta Brass, José Luis Rodrigo (trompeta), Nino Villanueva (trompeta), Vicente Muñoz (trombó) i Andrés Maupoey (tuba), tots dirigits per Jesús Salvador Chapi, que també interpreta la percussió.

“Saguntiliada” és un viatge per tots els gèneres teatrals, des del teatre clàssic al postdramàtic, amb parades en l’Edat Mitjana i el Segle d’Or, l’esperpent i la dictadura franquista. La proposta trasllada el públic per diferents èpoques històriques amb referències als personatges i als successos més destacats de cada període.

Un dels objectius principals de l’obra és contribuir a la sensibilització del públic respecte al valor de la cultura, que conté totes les preguntes sobre l’existència que l’ésser humà es planteja.

La Companyia Hongaresa de Teatre va ser fundada en 1995 per Lola López, Lluïsa Cunillé (Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2010) i Paco Zarzoso. D’origen poc funcional o racional, va sorgir pel desig puntual d’estrenar una obra junts i amb el temps, s’ha convertit en un projecte vital amb la voluntat d’escriure, dirigir i interpretar. Al llarg de la seua trajectòria, Hongaresa ha estrenat més d’una vintena de peces, reconegudes amb guardons com els premis de la Crítica de Barcelona, Marqués de Bradomín, SGAE i Enrique Llovet, i representades en tota la geografia espanyola, així com a Argentina, Xile, Uruguai i Colòmbia.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà