L’Eliana aprova les bases provisionals del Pla Resistir

PLA RESISTIR L'ELIANA

L’Ajuntament de l’Eliana ha aprovat, de manera provisional, les bases reguladores de les ajudes “Parèntesi”, dirigides als sectors més afectats per la pandèmia en el marc del Pla Resistir, en règim de concessió directa. El termini per a la seua sol·licitud s’obrirà en els pròxims dies, una vegada es publique de manera definitiva en el Butlletí Oficial de la Província de València (BOPV).

Així, el l’Ajuntament ha editat una guia-resumen (en valencià i en castellà) per tal de facilitar als interessats que comencen a preparar-se la documentació requerida. Aquest programa d’ajudes directes repartirà, entre micropimes i autònoms de la localitat, un total de 747.682 euros, participats entre la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i el Consistori.

A més, ha organitzat una videoconferència que es retransmetrà per streaming a través del canal de Youtube del Consistori dimarts que ve 16 de febrer, a les 19 hores, en el qual seran presents el alcalde, Salva Torrent, el president de l’Associació de Comerciants, Sergio Podscharly i la regidora de Promoció Econòmica, Marta Andrés, per a explicar la tramitació de les ajudes i resoldre els possibles dubtes de la ciutadania en esta matèria.

Les subvencions estaran destinades a la despesa corrent derivada del desenvolupament de l’activitat, entenent per aquest, tota despesa fiscalment deduïble a l’efecte de l’IRPF i de l’Impost de Societats, sent, entre altres, lloguers, subministraments, primes d’assegurances, gestoria o despeses de personal.

Podran sol·licitar les subvencions els qui exercisquen la seua activitat en els sectors detallats a la guia, els qui desenvolupen la seua activitat a l’Eliana i figuren donats d’alta en el cens d’IAE del municipi.

D’aquesta manera es destinarà una quantitat fixa de 2.000 euros, per cada microempresa o autònom, amb un màxim de 10 treballadors i 200 euros per cada persona treballadora afiliada a la Seguretat Social, a data 31 de desembre de 2020, en els sectors prioritaris. L’import màxim a percebre no podrà superar els 4.000 euros per sol·licitant en la primera fase. Per als sectors secundaris es destinarà una quantitat única i fixa de 500 euros.

La regidora de Promoció Econòmica, Marta Andrés, ha recordat que l’Eliana és un dels primers municipis que aprovaran la convocatòria. La premissa és que les ajudes arriben com més prompte millor als seus destinataris per tal de reforçar els sectors greument afectats i pal·liar la deterioració del seu teixit empresarial i del mercat laboral.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà