Programació del Dia de la Dona a Llíria

cartel 8M lliria

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Llíria ha presentat la programació per a commemorar el Dia Internacional de la Dona el 8 de març amb una àmplia varietat d’esdeveniments que es duran a terme durant tot el mes.

El consistori celebrarà el dia 11 de març a les 18 hores el lliurament de la 6ª edició del Premi Grattia Maximilla que reconeixerà, de manera pòstuma, a les quatre dones que van impulsar la vaga de la Fàbrica de Ríos del 2 de juny de 1943. Esta mobilització és considerada com la primera vaga de dones documentada en la Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament també ha organitzat una concentració, per al dia 8 de març en la Plaça de l’Ajuntament. En este acte, on es limitaràl’assistènciaa una representació institucional d’entitats per a garantir la seguretat i complirà mb les mesures sanitàries, es procedirà a la lectura d’un manifest per a reivindicar el paper de la dona treballadora.

Un altre dels esdeveniments protagonistes del mes de març serà el Preolímpic d’Handbol Femení, que tindrà lloc en el Pavelló del Pla de l’Arc entre els dies 19 i 21 de març, on la selecció espanyola es jugarà el seu bitllet als JJOO de Tòquio 2021.

La programació també oferirà esdeveniments cultural. Llíria Jove realitzarà una exposició en l’EspaiJ ove per a denunciar la violència contra les dones, així com diverses activitats virtuals a través de les seues xarxes socials. També es realitzaran cursos formatius, com la màster-class que impartirà Virginia Martínez sobre ‘Direcció d’Orquestra’ el 27 de març en la Banda Primitiva.

El teatre de la Unió Musical acollirà dos esdeveniments. El 5 de març, el Cor de la Generalitat oferirà un concert per a dones i piano a les 19 hores i el 13 de març a les 18 hores, l’espectacle ‘Mujeres en construcción’ recrearà, a través de diferents disciplines artístiques, els grans obstacles que les dones es troben dins d’una societat patriarcal.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà