El Museu de Prehistòria proposa noves visites als jaciments

cartel yacimientos

L’itineari del poblat ibèric de la Bastida de les Alcusses de Moixent inclou reconstruccions virtuals dels espais excavats, maquetes tàctils i la reproducció a escala natural d’una casa. Romandrà obert de dimarts a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 18 hores fins a abril, i de 18 a 20 hores des de maig. Els diumenges i festius obrirà de 10 a 14 hores. Per a concertar les visites guiades el jaciment oferix els telèfons 687 836 717 / 687 836 545.

En l jaciment del Puntal dels Llopsd’Olocau destaca la muralla, la torre de vigilància i un conjunt d’habitacions obertes a un carrer central que recorre longitudinalment l’assentament. Per a concertar la visita guiada gratuïta cal contactar amb puntal.llops@olocau.es o a través del telèfon 672 794 404.

A la Celadilla d’Ademuz es pot visitar part de la muralla, una torre de guaita, un carrer perimetral que circumda el poblat i habitacionsambdiferents usos. A més, el que fa singular este poblat és la troballa d’esquelet shumans. Ademuzo ferix visites guiades al els dimecres (16.30 h), divendres (11 h) i dissabtes (16.30 h) prèvia concertació, contactant amb la Tourist Info d’Ademuz mitjançant correu electrònic, Facebook o trucant als telèfons 978 782 267 – 666 715 445.

Al jaciment del Molón de Camporrobles destaca el complex sistema defensiu que protegix la part oriental del recinte, del qual es conserven diversos llenços de muralla, restes d’una torrassa i la porta principal, així com un fossat tallat en la roca. El telèfon per concertar la visita guiada és el 962 181 006.

En Kelin, de Caudete de las Fuentes, oferix visites guiades prèvia concertació a través del correu de conocekelin@gmail.com per a visitar un barri del segle VII i dues agrupacions de cases i tallers del segle III.

El Tos Pelat de Moncada oferix una visita guiada gratuïta el 24 d’abril, el 29 de maig i el 26 de juny. Ésnecessari contactar amb el Museu Arqueològic Municipal (museu@moncada.es). Es poden visitar dues cases i part del sistema defensiu que circumdava el poblat. Els objectes trobats s’exposen en el Museu Arqueològic Municipal de Moncada.

La Seña de Villar del Arzobispo oferix una visita guiada gratuïta el dia 16 de maig a través de reserves culturals de l’App “Ajuntaments de València” o del telèfon 962 720 002.

També es proposen visites guiadespuntuals a la necròpoli ibèrica d’El Carnoso d’Andilla (info@andilla.es) o telefonant al 962 729 005.

A més, a Aras de los Olmos i Ayora es poden visitar els seus jaciments sense guia.

Per altrapart, el Museu de Prehistòria de València oferix visites guiades a la Lloma de Betxí de Paterna els dissabtes 24 d’abril, 8 i 22 de maig, i 5 i 19 de juny. Per a reservar la visita cal informar-se a www.museuprehistoriavalencia.es.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà