Llíria celebra la Nit Mediterrània de les Investigadores

cartel lliria

L’Ajuntament de Llíria, a través de la Regidoria de Joventut i Infància, commemorarà, durant la pròxima setmana, la Nit Mediterrània de les Investigadores 2021 (Mednight), amb una programació de sis dies replets d’iniciatives que tindran a la ciència com a eix central.

L’objectiu d’esta campanya d’abast internacional és reivindicar l’impacte que té la ciència en les nostres vides i, especialment, visibilitzar la gran labor realitzada per les dones investigadores al llarg de la història.

El calendari d’activitats donarà el seu tret d’eixida amb l’organització de diferents tallers per a tractar d’involucrar als més joves en l’apassionant i ampli món de la ciència. Tindran lloc del 20 al 24 de setembre tant en horari escolar, en els diferents centres educatius de la localitat, com en horari vespertí a l’Espai Jove.

En la nit del 24 de setembre, moment en el qual es commemora esta Nit Mediterrània de les Investigadores en les diferents ciutats mediterrànies adherides a este projecte, l’Ajuntament organitzarà una excursió astronòmica a l’observatori de l’Escola Cosmofísica de Titaguas. L’autobús que traslladarà a les persones participants           partiràdeLlíria a les 20.00 hores i tornarà a les 01.30 hores.

Però, a més, amb l’objectiu de fer valdre el seu segell de Ciutat Creativa UNESCO, el consistori edetà té programades diverses activitats que conjugaran el bagatge històric de la ciència amb la creativitat de disciplines artístiques com la fotografia o el teatre.

D’una banda, l’Espai Jove acollirà, del 24 de setembre a l’1 d’octubre, l’exposició ‘Rostres de la Ciència’, en horari de 9 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

I, per un altre, el 26 de setembre a les 19 hores, en el teatre de la Unió Musical, Crit Companyia de Teatre representarà l’obra ‘Proyecto Meitner (Recordando a Lise Meitner)’, en record de la figura d’esta investigadora austríaca que va contribuir al descobriment de la fissió nuclear.

Les persones interessades en algunes de les activitats podran realitzar la reserva de places a través del correu electrònic lliriajove@lliria.es o en el telèfon 607037796.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà