Riba-roja acull les Trobades de Dansa

dansa ribarroja

L’acte tindrà lloc a les 19.00 hores amb entrada lliure per al públic

L’Auditori de Riba-roja de Túria acollirà demà dijous les Trobades de Dansa de la localitat amb la participació dels conservatoris professionals de Dansa de la ciutat de Castelló, Alacant, València i de la pròpia ciutat de Riba-roja de Túria amb el conservatori professional municipal de dansa. L’acte públic tindrà lloc a les 19.00 hores amb entrada lliure per als espectadors.

Es tracta d’una trobada que es reprén després de l’edició que va tindre lloc, també, a Riba-roja de Túria al febrer de l’any 2020, setmanes abans del decret d’Estat d’Alarma que va desembocar en un confinament de les persones per la irrupció de la pandèmia pel coronavirus entre la població. L’any passat 2021 no es va celebrar per a evitar el contagi de la covid i és ara quan es torna a reprendre.

En aquesta ocasió, la participació dels conservatoris professionals de les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana –València, Castelló i Alacant- al costat de l’amfitrió del conservatori professional municipal de Riba-roja de Túria serà una bona ocasió per a contemplar les demostracions coreogràfiques dels alumnes dels quatre centres de dansa al públic assistent.

La celebració de l’acte s’ha disposat a les 19 hores a l’Auditori de la Casa de Cultura de Riba-roja de Túria amb entrada completament gratuïta per a tots els assistents fins a completar l’aforament permés. De fet, la tradició de dansa en aquesta localitat queda plasmada amb la commemoració del 25 aniversari del Conservatori Professional Municipal de Dansa que va tindre lloc l’any 2018.

En l’actualitat, més de 200 alumnes cursen els ensenyaments elementals i professionals del Conservatori Professional Municipal de Dansa en raó a les dues especialitzades que s’ofereixen en aquest, tant en el vessant clàssic com en la d’espanyol. El grau elemental de dansa es divideix en quatre cursos amb una càrrega lectiva d’entre 4 i 13’5 hores setmanals mentre que els ensenyaments professionals estan compostes de sis cursos amb una càrrega lectiva diferenciada per a cadascuna de les especialitats, dansa clàssica i dansa espanyola.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha subratllat “la categoria i solvència que posseeixen els quatre conservatoris de dansa que participaran en aquesta trobada i que seran un bon moment perquè el públic assistent puga contemplar l’alta professionalitat i les qualitats dels alumnes dels centres i, per tant, es tracta d’una ocasió envejable per al públic que assistirà en aquestes trobades”.

Finalment, cal esmentar les obres artístiques que es desenvoluparan en les diverses actuacions. El Conservatori Professional Municipal de Riba-roja de Túria desenvoluparà les obres “Lluna Sefardita” amb coreografia de Marta Fernández, “Sal i Arena” de Marta Fernández i Luis Ortega i “String” de Carlos Labiós. El Conservatori Professional de Dansa de València interpretarà “Taranto” d’Esther Garcés, “Polonesa d’Onegin” d’Àfrica Hernández Castillo i “Woman’s Power” de Joan Pinillos.

El Conservatori Professional “José Espadero” d’Alacant interpretarà “Naturaleses” d’Asun Noales i “La Vida Breu” de José Granero. Per part seua, el Conservatori Professional de Dansa de Castelló desenvoluparà “Em deixo que tu em deixes” de Pau Barreda i Paula Ortiz.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà