El programa de la Iberfesta 2022 recupera l’essència de l’esdeveniment

Programa Iberfesta

El programa d’actes i activitats de la pròximaedició de la Iberfesta ja és oficial i suposa un pas més de cara a la celebració d’aquest esdeveniment després de l’aturada obligada a causa de la pandèmia. En ell, es poden trobar propostes dirigides a tots els públics durant dos dies en què la cultura ibera inundarà els carrers d’Olocau. 

Els actes començaran l’11 de juny, a les 11 hores, amb la inauguració, que suposarà l’inici de tota l’oferta d’activitats, com la Fireta dels Ibers, la V Ruta de la Tapa Ibera, els tallers didàctics d’arqueologia experimental o la Biblioteca Infantil del Museu de Prehistòria de València.

Durant el cap de setmana es podran realitzar visites al Puntal dels Llops (dissabte a les 18 hores i diumenge a les 9.30. És necessari apuntar-se) i a la Col·lecció Museogràfica. 

El programa també inclou el retorn de ‘Les cinc proves de Nauiba’, un circuit de cinc teatralitzacions participatives pels carrers i les places del poble. A més, com és habitual, es duran a terme recreacions i actes representatius de la cultura ibera, elements clau de la festa pel seu marcat caràcter popular. Com a actes principals d’aquesta part de la Iberfesta estan la Boda Ibera i el Funeral el dissabte i la gran desfilada i la cerimònia funerària o silicernium el diumenge. 

L’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, ha assenyalat que “la Iberfesta 2022 reuneix tots els ingredients per a entusiasmar a veïns i visitants i per a tornar a gaudir junts d’un esdeveniment únic”. Segons el primer edil, “hem preparat un programa variat, ric en activitats, amb el qual volem mostrar, una vegada més, les nostres arrels i tot allò que ens uneix”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà