Tradició i emoció en les Festes en honor a Sant Antoni d’Olocau 

Cartell Foguera 2023

Les festes en honor a Sant Antoni Abat portaran a Olocau durant els dies 20, 21 i 22 de gener tota la tradició i l’emoció que caracteritzen a aquesta celebració tan arrelada en el municipi. Històricament lligada al solstici d’hivern i declarada Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana en 2019, es tracta d’una de les cites més importants de l’any per a veïns i visitants. 

El programa d’activitats recupera la seua essència i compta amb esdeveniments que, seguint la tradició, tindran un marcat caràcter popular. Uns esdeveniments que començaran amb la finalització del muntatge de la Foguera en la Plaça Major i el volteig de campanes del divendres. 

El dissabte 21, tornarà el concurs de dibuix infantil de la Foguera i es recuperarà el Dinar de Germanor d’arròs amb fesols i naps -els tiquets es poden adquirir a l’Ajuntament fins al dijous 19-. A la vesprada, els més menuts podran gaudir de nou, de l’encesa de la Foguera Infantil, així com d’una xocolatada. 

A continuació, tindrà lloc la processó en honor a Sant Antoni, que donarà pas a la benedicció i a l’encesa monumental de la Foguera, un moment emocionant i espectacular acompanyat pel volteig de campanes i els focs artificials de Ricardo Caballer. Per a concloure la jornada, hi haurà ball i animació musical i repartiment de rotllets d’anís i mistela. 

El dia 22 començarà amb la ‘Baixada de rotllos’ des de la Casa de la Senyoria fins a l’Església, que comptarà amb la col·laboració de la Banda de l’Agrupació Musical ‘La Melodia’, i continuarà amb la missa i la benedicció dels rotllos. Finalment, es durà a terme la benedicció dels animals i el repartiment dels rotllos d’anís amb l’acompanyament musical de la Banda de ‘La Melodia’. 

Durant els dies següents la Foguera es mantindrà encesa perquè veïns i visitants puguen acostar-se a ella i realitzar les reunions i sopars aprofitant les brases. 

Per a l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, poder gaudir d’aquestes festes com abans de la pandèmia “és un motiu d’alegria i d’emoció per a tots”, ja que, com ha assenyalat, “estem desitjant poder tornar a gaudir d’un cap de setmana de reunió, de germanor i de celebració al voltant de la Foguera”. Per això, ha convidat als veïns i persones d’altres municipis a gaudir “d’un cap de setmana molt especial”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà