Benaguasil celebra aquest cap de setmana la festa de Sant Antoni

Benaguasil celebra aquest cap de setmana la festivitat en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals. La clavària, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha preparat un extens programa en el qual no faltaran la benedicció d’animals, el sopar popular o la foguera.

El programa d’actes donarà inici hui dijous amb el cant d’albaes per les cases d’antics clavaris, finalitzant aquestes a casa de l’actual clavari major, Jorge Vilanueva.

El divendres serà el moment de traslladar la imatge de Sant Antoni a casa del primer clavari, en un recorregut amenitzat pel tabal i la dolçaina, així com de coets.

El dissabte es reprendrà l’activitat amb el volteig de campanes i el tret de 21 salves, i la realització de jocs tradicionals per als xiquets, cucanyes i inflables en la plaça.

Així mateix a les 17:30 hores els clavaris repartiran xocolate i a les 20 hores tindrà lloc l’encesa de la foguera que farà més suportable el fred, repartint-se cacaus i tramussos.

La jornada culminarà a les 21 hores con el sopar popular que els clavaris de Sant Antoni cuinaran i que consistirà en gaspatxo manxec, dolços i mistela, i una revetla a partir de les 23 hores en la mateixa plaça.

Continuaran els actes el diumenge, a partir de les 12.30 hores, amb la benedicció d’animals que són portats pels seus amos per a rebre l’aigua beneïda que els dota de salut per a tot l’any.

A això li seguirà la cavalcada per l’Avinguda de Montiel i a les 19 hores la processó.

Els festejos culminaran el dimarts 17 de gener amb la missa en honor a Sant Antoni Abat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà